Prajitura Chinezoaica

de mena29 in Dulciuri, 21 Ian 2014 | 10056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 7 albusuri
  • Ingrediente pentru crema:
  • 7 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1-2 lingurite extract de vanilie
  • Glazura:
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Mixam albusurile pana devin spuma.Separat mixam spumos untul,adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam in continuare.Amestecam faina cernuta cu praful de copt,cacaua si nuca. Incorporam amestecul de ingrediente uscate in crema de unt iar la sfarsit adaugam spuma de ou. Amestecam usor dupa care turnam compozitia intr-o tava de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade,pentru 25-30 minute.Intre timp pregatim crema. Mixam galbenusurile spumos cu zaharul si cu extractul de vanilie.Scoatem tava cu blatul din cuptor,acoperim cu crema de galbenus cu zahar si mai dam pentru 10 minute la cuptor. Ciocolata rupta bucati o amestecam cu frisca intr-un vas si punem pe baie de abur pana cand capata o consistenta smantanoasa.Turnam glazura pe prajitura rece.Portionam prajitura si o servim langa o cafea buna.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Chinezoaica-0
Prajitura Chinezoaica-1

COMENTARII (34)

diaconta

diaconta 1

21.01.2014, 23:01

ce prajiturica buna ai facut scumpa

mena29

mena29 1

22.01.2014, 08:36

Multumesc frumos,tuturor!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 16:45

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!