Prajitura cu branza de vaci si afine

de Oana in Prajituri, 22 Aug 2009 | 12129 vizualizari

 

Are o textura foarte fina, delicata, dulce, buna, buna! este foarte racoritoare rece, iar afinele- bombe de vitamine!

 

INGREDIENTE

       Blat:
  • 150 g biscuiti cu unt
  • 60 g unt
       Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 g faina
  • o ligurita coaja de portocala sau lamaie (sau amandoua)
  • 150 g afine
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si afine:

Biscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla), apoi se amesteca cu untul topit.


Se tapeteaza o forma detasabila de 22 cm cu hartie de copt si se intinde cu mana stratul de biscuiti, apasand bine.


Se incinge cuptorul la foc mediu, treapta 2.


Se amesteca cu mixerul branza de vaci, frisca lichida, galbenusurile, zaharul tos si vanilat si coaja de portocala. Se presara apoi faina si se omogenizeaza. Albusurile se bat separat cu un praf de sare, pana se intaresc si formeaza moturi. Se adauga albusurile peste crema de branza si se amesteca lejer, de sus in jos, cu o lingura de lemn.


Se toarna jumatate din crema de branza peste blatul de biscuiti, se aseaza jumatate din afine, apoi restul de crema si restul de afine. Se pastreaza cateva afine pentru ornat.


Se pune forma in cuptor, pe gratarul din mijloc si se lasa pana se umfla si se rumeneste usor. Se opreste focul si se lasa forma in cuptorul incins inca 15 minute, apoi se scoate si se lasa prajitura sa se odihneasca in forma.


Se scoate prajitura pe un gratar, se indeparteaza foaia de copt si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra si se orneaza cu afine.


PS: Eu am folosit oua de tara, de aceea crema de branza are o culoare mai galbena :))

 

TIPS-URI

1

Biscuitii pentru blat se pot inlocui cu pricomigdale sau fursecuri sau piscoturi.

2

Prajitura se poate face fara fructe in interior si se poate decora doar la suprafata cu fructe proaspete, dupa ce se raceste. Se pot folosi capsuni si kiwi sau zmeura. Se pudreaza apoi cu zahar pudra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si afine 9126
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si afine 9127
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si afine 9128
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si afine 9129
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si afine 9130
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si afine 9131
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si afine 9132
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si afine 9133
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si afine 9134
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si afine 9135
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si afine 9136
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si afine 9137

COMENTARII (7)

Oana 1

23.08.2009, 10:00

Rivka, cred ca merge de minune si cu stafide in loc de fructe! Ma bucur ca-ti place!

cornelia16_2002 1

24.08.2009, 00:09

super prajitura cred ca o fac si eu maine
dar nu pot pune si zmeura sau visine din compot?

Oana 1

24.08.2009, 01:21

Cornelia, sigur ca merg si fructe din compot, doar sa le storci bine de zeama. Bafta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10