Prajitura cu branza de vaci si bezea

de miremirc in Prajituri, 24 Mai 2011 | 32950 vizualizari

 

prajitura preluata din caietul cu retete al mamei mele :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged :
  • 80 g unt
  • 80 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura :
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 100 g ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 g branza de vaci
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • Glazura :
  • 3 albusuri
  • 3 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si bezea:

  Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat; aluatul il intindem cu degetele in tava, apoi turnam umplutura

  Pentru umplutura : mixam oul cu galbenusurile, cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul treptat ( ca la maioneza ), branza de vaci si laptele amestecat cu budinca de vanilie (1 plic budinca de vanilie de la Dr. Oetker ).

  Aceasta crema care este foarte moale o turnam peste aluatul fraged si dam la cuptor pana se coace.

  Pentru glazura : mixam albusurile tare, punem si zaharul , mixand in continuare pana se dizolva zaharul.

  Acest albus il punem peste prajitura coapta si mai lasam in cuptor prajitura pentru 10 minute.

  Se portioneaza dupa ce s-a racit complet.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si bezea 106853
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si bezea 106854
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si bezea 106855
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si bezea 106856
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si bezea 106857
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si bezea 106858
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si bezea 106859
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci si bezea 106860

COMENTARII (42)

gaby_gabytza 1

25.05.2011, 22:47

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:36

faina

Angelina_Elena 1

19.08.2012, 15:26

Exact asa face si bunica mea,e extraordinar de buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21