Prăjitură cu caise

de ionix in Prajituri, 6 Iul 2011 | 3258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g iaurt 
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • 250 g zahăr
  • 5 ouă
  • circa 700 g făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un pliculeţ praf de copt
  • 1,5 kg caise
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu caise:

Caisele se spălă, se taie-n două, scoatem sâmburii şi le lăsăm la scurs.

Pregătim aluatul:

Ouăle le batem spumă cu un praf de sare şi jumătatea din cantitatea de zahăr. Când zahărul s-a topit, adăugăm treptat laptele peste ouă.

Separat frecăm untul cu estul de zahăr şi iaurtul, până se topeşte zahărul.

Amestecăm cele două compoziţii şi punem coaja de lămâie.

Praful de copt se amestecă cu făina şi se toarnă uşor în mixul de compoziţii. Se pune suficient de mult aluat cât să iasă la fel de gros ca un alut de chec.

 Pe o tavă mare punem hârtie de copt şi aşezăm  jumătăţile de caise cu miezul în sus. Turnăm aluatul având grijă să intre aluatul peste tot.

Se dă la foc mediu în partea de sus , la cuptorul preîncins. Eu am lăsat-o 45 de minute, dar am făcut testul cu scobitoarea înainte de a o scoate din cuptor.

Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr şi apoi se taie.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu caise-0
Prăjitură cu caise-1

COMENTARII (49)

Laly

Laly 1

02.09.2011, 22:31

Ionela La multi ani,cu sanatate, bucurii, impliniri si fie ca tot ceea ce iti doresti sa se implineasca

ionix

ionix 1

04.09.2011, 15:56

Vă mulţumesc din suflet! Mi-e tare dor de voi.

irena

irena 1

03.03.2012, 12:54

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!