Prajitura cu ciocolata

de Ksenya in Prajituri, 23 Dec 2014 | 1544 vizualizari

 

Reteta este una traditionala italiana .Ei o numesc :"Torta al cioccolato".Este o reteta ce te scoate rapid din incurcatura cand ai musafiri neanuntati.Se face foartev repede si este un desert delicios.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina proaspat cernuta
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 150 g ciocolata de calitate (horeca)
  • 1 lingura lapte
  • 1 praf copt
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Puneti cuptorul la incalzit la 180 de grade. Separati ouale. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul si untul. Ciocolata se topeste cu laptele la bain-marie, se lasa la racit putin, apoi se adauga mixtura cu galbenusurile, treptat, faina cu praful de copt se incorporeaza incet cu o spatula, la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu hartie o tava rotunda. Se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 35 min. Se scoate si se lasa la racit, dupa care se orneaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata 359200
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 359201
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 359202
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 359203
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 359204

COMENTARII (5)

Anett 1

23.12.2014, 17:04

Simplu si taaaare bun

Rocsi 1

23.12.2014, 21:14

MotanLaOale 1

23.12.2014, 23:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!