Prajitura cu crema de capsuni

de cirmicica in Prajituri, 30 Mai 2014 | 1476 vizualizari

 

Este o prajitura de sezon

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 5 lingura de apa rece
  • 1 plic praf de copt

Crema

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 0,500 ml lapte
  • 1 plic gelatina
  • 400 g capsune
  • zahar dupa gust la crema
  • 300ml frisca Hulala
  • 2 plicuri  jeleu de tort pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni:

Prima data preparam blatul

Batem galbenusurile cu zaharul

Apoi adaugam 5 lingura de apa

Apoi adaugam faina si albusurile batute spuma

Coacem la temperatura mijlocie

Intre timp preparam crema

Ferbem praful de pudinca cu laptele si inca fierbinte adaugam untul si zahar dupa gust

Punem la racit

Mixam intr-un blender capsunile,punem cam 100 g la o parte pentru ornat

Batem frisca cu gelatina pe care am dizolvat in 100 ml apa si am incalzit

Nu trebuie sa fierbem gelatina numai incalzim

Deci batem frisca pana se intareste

Apoi daugam in frisca crema de vanilie si capsunele

Taiem blatul in doua si umplem cu crema

Punem prajitura la rece

La sfarsit ornam cu jeleul de tort si capsunele(modul de preparare este scris pe plic)

Eu am dizolvat praful cu 300 ml de apa,cu capsunele ramase si cu zahar praf dupa gust, am fiert compozitia cam un minut dupa care am turnat peste prajitura si am intins

Am pus iarasi prajitura gata facuta la rece


 

TIPS-URI

1

La gelatina si la jeleul de tort este bine sa cititi pe plic: Modul de preparare

COMENTARII (9)

- TABITA -

- TABITA - 1

31.05.2014, 01:55

Ce buna prajitura ai adus! De un an n-ai mai dat pe aici?! Te asteptam mai des!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

31.05.2014, 09:09

Bunica

Bunica 1

13.06.2014, 06:37

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!