Prajitura cu doua creme

de mimmi in Prajituri, 16 Aug 2010 | 21363 vizualizari

 

Am luat reteta din revista practic in bucatarie si am facut-o de Sfanta Maria.

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 linguri faina,
  • 6 oua,
  • 250 g zahar(eu am pus numai 200)
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet

.Pentru creme:

  • 3 oua,
  • 3 linguri faina,
  • 250 g zahar(am pus 200 g)
  • 1 cana lapte,
  • 1 pachet margarina pentru prajituri,
  • 2 linguri cacao,
  • 100 g nuca de cocos,
  • 3 pachete biscuiti piknik.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu doua creme:

 blat:

frecam galbenusurile cu zaharul,adaugam cacaua ,faina,bicarbonatul si albusurile batute spuma

.Torni compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit aproximativ 30 de minute.

Cremele:

Amestecam ouale batute cu faina,laptele si zaharul,apoi le fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa.

Dam compozitia deoparte,o lasam sa se raceasca putin apoi adaugam margarina frecata spuma si omogenizezam crema.

Impartim in doua crema.

Intr-o jumatate adaugam cacaua si in una cocosul.Rasturnam blatul racit,intindem crema de cocos,apoi punem biscuitii pe care i-am stropit cu putina apa cu zahar vaniliat.

Peste, intindem crema de cacao

.Presaram cocos pe deasupra.

 

TIPS-URI

1

La crema am mai daugat 1 cana cu lapte si 3 linguri de faina.

2

Se poate insiropa si blatul de cacao.

3

Prajitura se da la frigider pentru 1 ora.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu doua creme-0
Prajitura cu doua creme-1
Prajitura cu doua creme-2
Prajitura cu doua creme-3
Prajitura cu doua creme-4

COMENTARII (13)

Corinuta 1

18.08.2010, 23:55

ady 1

30.01.2011, 08:59

am facut si eu prajitura si este fff gustoasa si usor de facut,mersi pt reteta

mimmi 1

31.01.2011, 12:28

Ady ma bucur ca ti-a placut,si mie imi place foarte mult !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41