Prajitura cu foi din zahar caramel

de Sidy in Prajituri, 29 Dec 2010 | 17577 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi

  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 400 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 1 praf de copt

Crema

  • 150 g zahar
  • 100 g zahar praf
  • 3 galbenusuri
  • 4 plicuri zahat vanilat
  • 250 g margarina Unirea
  • 200 ml lapte
  • 150 g faina

Glazura

  • 2 albusuri
  • 120 g zahar praf
  • Zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 pliculete ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi din zahar caramel:

Se caramelizeaza 200 g zahar cu o lingurita cu apa, avand grija sa nu se arda zaharul ca v-a prinde un gust amarui.Stingem zaharul caramelizat cu 200 ml lapte si lasam sa fiarba pe foc mic pina se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca bine de tot.
Intre timp facem foile.Galbenusurile le amestecam cu restul de 200 g zahar bine de tot , adaugam apoi in ploaie uleiul, ca la maioneza pina il incorporam bine dam mixerul la viteza maxima.Adaugam zaharul caramelizat racit si praful de copt. Le omogenizam bine si adaugam faina.Vom obtine un aluat destul de moale pe care il vom intinde cu lingura in tava, impartindu-l in 3.Tava o ungem cu margarina si punem foaie de copt apoi intindem pe rand cele 3 foi pe care le coacem separat aproximativ 15-20 de minute pina prind o culoare aramie deschis deasupra.
Dupa ce s-au copt lasam foile sa se raceasca.
Preparam crema : galbenusurile cu zaharul tos, doua plicuri cu zahar vanilat si faina le fierbem intr-o oala cu pereti dubli( eu am fiert crema in oala de lapte).Se fierbe pina se ingroasa crema apoi se lasa sa se raceasca de tot.
Se mixeaza apoi crema cu margarina , celelalte doua plicuri de zahar vanilat si zaharul praf.
Se aseaza pe un platou o foaie, se adauga 1/2 din crema, alta foaie, cealalta 1/2 crema si ultima foaie peste care facem urmatoarea glazura:
albusurile le batem bine de tot spuma , adaugam zaharul praf si zeama de lamaie, mixam bine de tot din nou pina se intareste iar.
3/4 din glazura o intindem pe prajitura iar partea ramasa o amestecam cu pliculetele cu nes , o turnam peste glazura alba si cu ajutorul unei furculite o marmoram.
Lasam prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o putem portiona.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi din zahar caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ionix 1

10.01.2011, 16:51

să ştii că am făcut foile astea... mi-au plăcut pentru că se topeau în gură... uite aici am făcut eu, după reţeta ta
http://www.bucataras.ro/retete/tort-2011-cu-blat-caramel-si-crema-de-gris-15668.html

mulţumesc frumos

babi5 1

23.09.2013, 22:09

reisnaor_2006 1

01.12.2014, 21:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Chocoflan