Prajitura cu foi din zahar caramel

de Sidy in Prajituri, 29 Dec 2010 | 12590 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi

  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 400 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 1 praf de copt

Crema

  • 150 g zahar
  • 100 g zahar praf
  • 3 galbenusuri
  • 4 plicuri zahat vanilat
  • 250 g margarina Unirea
  • 200 ml lapte
  • 150 g faina

Glazura

  • 2 albusuri
  • 120 g zahar praf
  • Zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 pliculete ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi din zahar caramel:

Se caramelizeaza 200 g zahar cu o lingurita cu apa, avand grija sa nu se arda zaharul ca v-a prinde un gust amarui.Stingem zaharul caramelizat cu 200 ml lapte si lasam sa fiarba pe foc mic pina se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca bine de tot.
Intre timp facem foile.Galbenusurile le amestecam cu restul de 200 g zahar bine de tot , adaugam apoi in ploaie uleiul, ca la maioneza pina il incorporam bine dam mixerul la viteza maxima.Adaugam zaharul caramelizat racit si praful de copt. Le omogenizam bine si adaugam faina.Vom obtine un aluat destul de moale pe care il vom intinde cu lingura in tava, impartindu-l in 3.Tava o ungem cu margarina si punem foaie de copt apoi intindem pe rand cele 3 foi pe care le coacem separat aproximativ 15-20 de minute pina prind o culoare aramie deschis deasupra.
Dupa ce s-au copt lasam foile sa se raceasca.
Preparam crema : galbenusurile cu zaharul tos, doua plicuri cu zahar vanilat si faina le fierbem intr-o oala cu pereti dubli( eu am fiert crema in oala de lapte).Se fierbe pina se ingroasa crema apoi se lasa sa se raceasca de tot.
Se mixeaza apoi crema cu margarina , celelalte doua plicuri de zahar vanilat si zaharul praf.
Se aseaza pe un platou o foaie, se adauga 1/2 din crema, alta foaie, cealalta 1/2 crema si ultima foaie peste care facem urmatoarea glazura:
albusurile le batem bine de tot spuma , adaugam zaharul praf si zeama de lamaie, mixam bine de tot din nou pina se intareste iar.
3/4 din glazura o intindem pe prajitura iar partea ramasa o amestecam cu pliculetele cu nes , o turnam peste glazura alba si cu ajutorul unei furculite o marmoram.
Lasam prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o putem portiona.
Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi din zahar caramel-0
Prajitura cu foi din zahar caramel-1
Prajitura cu foi din zahar caramel-2
Prajitura cu foi din zahar caramel-3
Prajitura cu foi din zahar caramel-4
Prajitura cu foi din zahar caramel-5
Prajitura cu foi din zahar caramel-6
Prajitura cu foi din zahar caramel-7
Prajitura cu foi din zahar caramel-8

COMENTARII (20)

ionix

ionix 1

10.01.2011, 16:51

să ştii că am făcut foile astea... mi-au plăcut pentru că se topeau în gură... uite aici am făcut eu, după reţeta ta
http://www.bucataras.ro/retete/tort-2011-cu-blat-caramel-si-crema-de-gris-15668.html

mulţumesc frumos

babi5

babi5 1

23.09.2013, 22:09

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

01.12.2014, 21:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!