Prajitura cu iaurt / fara coacere

de Lorra in Prajituri, 22 Noi 2011 | 87667 vizualizari

 

Prajitura cu iaurt este un desert usor si rapid de preparat deaoarece nu necesita coacere.
Nu i-am facut o decorare mai prezentabila din cauza timpului ce ma presa, dar este tare buna, Data viitoare o voi face mai dichisita :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 200 gr. pesmet
  • 150 gr. unt 
  • 2 linguri zahar 
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema :
  • 500 gr. iaurt capsuni
  • 500 gr. frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt / fara coacere:

Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios).

Se intinde compozitia cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan si se da la rece pana ce pregatim crema.

Se bate frisca (se pun deoparte 3-4 linguri de frisca pentru ornat) si se amesteca cu iaurtul si zaharul.

Se hidrateaza gelatina in 7 linguri de apa si se pune pe foc, amestecand usor, pana la fierbere (atentie, a nu se fierbe), dupa care se amesteca cu 3 linguri din compozitia de iaurt, urmand a fi adaugata in toata crema.

Se amesteca bine.

Se scoate tava cu blatul de la frigider si se pune crema, intinzand-o umiform.Se da iar la frigider pentru 2-3 ore, dupa care se scoate prajitura din tava cu ajutorul foliei, se portioneaza si se orneaza cu frisca.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

pentru o tava de 30/25 cm

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu iaurt / fara coacere 134599
retete culinare - Prajitura cu iaurt / fara coacere 134600
retete culinare - Prajitura cu iaurt / fara coacere 134601
retete culinare - Prajitura cu iaurt / fara coacere 134602
retete culinare - Prajitura cu iaurt / fara coacere 134603

COMENTARII (54)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

29.01.2015, 11:34

Lorra 1

29.01.2015, 18:27

noiinbucatarie 1

09.04.2016, 15:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: