Prajitura cu martipan

de alilianaa in Prajituri, 22 Iul 2013 | 1929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana sirop de zahar caramelizat
  • o cana faina ( vericam consistenta)
  • un ou
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • o jumatate de pachet martipan taiat cubulete
  • pentru sosul de ciocolata: o jumatate de ciocolata amaruie plus o lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu martipan:

Siropul de zahar caramelizat : se caramelizeaza zaharul intr-o cratita cu fund dublu. Cand capata culoarea chihlimbarului se adauga apa ( pret de 150- 200 ml- o cana), se stinge focul si se lasa la topit si racit. 

Dupa ce s-a racit, in aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca bine pana la omogenizare, oul intreg care este incorporat bine si untul semitopit. Se mai pun 3 linguri zahar pudra si cuburile de martipan si se amesteca bine. 

Se unge o tava ( eu am folosit un vas de yena mai mic) cu unt din belsug si se toarna compozitia. Se da la foc pentru 40 minute. 

Sosul de ciocolata: se pune intr-o cratita untul cu ciocolata si se lasa la topit. Cand este gata se pune peste prajitura scoasa din cuptor. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu martipan-0
Prajitura cu martipan-1
Prajitura cu martipan-2
Prajitura cu martipan-3
Prajitura cu martipan-4
Prajitura cu martipan-5

COMENTARII (12)

alilianaa

alilianaa 1

22.07.2013, 22:20

Meri

mihaelar63

mihaelar63 1

22.07.2013, 23:48
alilianaa

alilianaa 1

23.07.2013, 09:02

Multumesc Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!