Prajitura cu mere

de nilgun in Prajituri, 28 Mar 2013 | 2728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • o cana de zahar plus inca 200 gr
  • o cana ulei
  • 12 linguri faina
  • praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1.5 kg mere
  • scortisoara
  • 8 linguri pesmet
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Frecam ouale cu o cana zahar, dupa care punem uleiul si omogenizam bine, apoi se pune treptat faina impreuna cu praful de copt-1 pliculet. Vanilam dupa gust.

Separat pregatim merele - le curatam, le dam prin razatoare, le scurgem, apoi amestecam cu 200 gr zahar, 5 linguri pesmet si scortisoara.

Turnam in tava jumatate din aluat, punem pesmet,merele si nivelam, dupa care turnam al 2-lea strat de aluat.

Se da la cuptor pt aproximativ o ora.

Pofta buna!

 

COMENTARII (8)

Raluca57 1

29.03.2013, 18:34

Ma tenteaza! Te rog, specifica si dimensiunea tavii. Multumesc, Raluca

Rocsi 1

29.03.2013, 21:27

Bine ai venit!

nilgun 1

29.03.2013, 21:43

tava de la cuptor, nu stiu dimensiunea, cuptor de aragaz normal

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04