Prajitura cu mere si bezea cu nuca

de mirela0911 in Prajituri, 25 Sep 2016 | 10180 vizualizari

 

Azi ne-am rasfatat cu totii nu doar eu! A zis fiica-mea ca e cea mai buna prajitura! :D Asta pana la urmatoarea :)))
"Ziua cand imi rasfat nevasta"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 400 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 180 g unt rece
  • 1 ou
  • 2-3 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 1.5 kg mere
  • 4-5 lg zahar
  • 1 lg scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg gris
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 12 lg rase de zahar
  • 150 g nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea cu nuca:

Blatul: Intr-un vas se cerne faina. Se amesteca cu sarea, zaharul si praful de copt. Untul se taie cubulete si se pune peste faina. Cu degetele zdrobim bucatile de unt impreuna cu faina, pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga oul batut si se framanta aluatul. Se adauga pe rand cate o lingura de apa rece in functie de cat este necesar pentru a obtine un aluat omogen. Se aopera cu folie si se da la rece pana se prepara umplutura.

Umplutura: Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea u gauri mari. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se lasa sa se caleasca pana scade aproape de tot zeama lasata. Se ia de pe foc si se lasa la racit, timp in care se pune scortisoara si zaharul vanilat.

Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca pentru bezea. Se toarna nuca macinata si se omogenizeaza cu grija.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde in forma drepunghiulara de marimea tavii in care se coace prajitura. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza aluatul. Se presara peste aluat grisul. Deasupra se toarna merele racite, se niveleaza apoi se pune peste mere bezeaua cu nuca.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace timp de 40-45 de minute sau pana ce bezeaua devine usor crocanta si maronie deasupra. Se serveste rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de cat sunt de dulci merele.

2

Tava folosita are dimensiunea de 25x35 cm.

3

In aluat se pune apa doar daca este cazul, la mine a fost.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Gherca Daniela 1

26.09.2016, 09:12

super buna prajitura, de sezon!

diaconta 1

27.09.2016, 15:53

daca a zis Larisa asa,eu o cred pe cuvant

mihaelar63 1

04.10.2016, 15:23

)) Asa as spune si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de mere (de post)