Prajitura cu mingiute

de Valclaudia in Prajituri, 27 Oct 2013 | 4559 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr.zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 gr.faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt stins in cativa stropi de otet
  • 5 linguri apa minerala
  • 1 lingura cacao
  • 40 ml ulei
  • Mingiute:
  • 500 gr. biscuiti cu nuca foarte sfaramiciosi (eu i-am preparat in casa dupa reteta asta: http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-nuca-52188.html)
  • 100 gr. fulgi nuca de cocos
  • 70 gr. musli cu fructe confiate
  • 150 ml lapte la temperatura camerei
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • Sirop:
  • 150 gr. zahar
  • 200 ml apa
  • 1 esenta de rom
  • Crema ganache:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • bombonele de zahar in forma de stelute galbene
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mingiute:

Incepem cu prepararea mingiutelor. Amestecam toate ingredietele cu mana, modelam mingiutele pe care le asezam in tava unsa cu putin ulei, vezi foto.

Blatul se prepara astfel: separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu 100 gr. zahar si un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, adaugam praful de cacao, uleiul, praful de copt stins in otet si apa minerala. La final adaugam faina si spuma de albusuri.

Turmam acest amestec peste mingiutele din tava, dam totul la copt la temperatura medie (170 grade) pentru cca 35 min. Facem testul cu scobitoarea si scoatem tava din cuptor lasand sa se raceasca blatul.

Preparam siropul la foc mic (apa+zahar+esenta de rom). Il lasam sa se raceasca, apoi il repartizam cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata prajiturii.

Portionam prajitura. Topim glazura de ciocolata la foc mic, intr-un ibric cu apa. Cand s-a topit, taiem coltul plicului si decoram toate portiile de prajitura.

Crema ganache se prepara dupa cum urmeaza: se incalzeste frisca intr-o craticioara la foc mic. Adaugam ciocolata, amestecam pana obtinem o crema omogena. Nu trebuie lasata sa fiarba! Dam crema deoparte, o lasam sa se raceasca complet, apoi o lasam cca 30 min. la frigider, dupa care o mixam bine pana obtinem o crema pufoasa.

Decoram cu crema portiile de prajitura,apoi presaram stelute galbene si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mingiute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diana_k 1

27.10.2013, 18:10

Rocsi 1

27.10.2013, 19:59

Vreau si eu!

diaconta 1

27.10.2013, 20:33

Acum suntem chit Claudia,ca si eu am ajuns pe seara la bunatatea asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata