Prajitura cu mingiute

de Valclaudia in Prajituri, 27 Oct 2013 | 2243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr.zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 gr.faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt stins in cativa stropi de otet
  • 5 linguri apa minerala
  • 1 lingura cacao
  • 40 ml ulei
  • Mingiute:
  • 500 gr. biscuiti cu nuca foarte sfaramiciosi (eu i-am preparat in casa dupa reteta asta: http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-nuca-52188.html)
  • 100 gr. fulgi nuca de cocos
  • 70 gr. musli cu fructe confiate
  • 150 ml lapte la temperatura camerei
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • Sirop:
  • 150 gr. zahar
  • 200 ml apa
  • 1 esenta de rom
  • Crema ganache:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • bombonele de zahar in forma de stelute galbene
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mingiute:

Incepem cu prepararea mingiutelor. Amestecam toate ingredietele cu mana, modelam mingiutele pe care le asezam in tava unsa cu putin ulei, vezi foto.

Blatul se prepara astfel: separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu 100 gr. zahar si un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, adaugam praful de cacao, uleiul, praful de copt stins in otet si apa minerala. La final adaugam faina si spuma de albusuri.

Turmam acest amestec peste mingiutele din tava, dam totul la copt la temperatura medie (170 grade) pentru cca 35 min. Facem testul cu scobitoarea si scoatem tava din cuptor lasand sa se raceasca blatul.

Preparam siropul la foc mic (apa+zahar+esenta de rom). Il lasam sa se raceasca, apoi il repartizam cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata prajiturii.

Portionam prajitura. Topim glazura de ciocolata la foc mic, intr-un ibric cu apa. Cand s-a topit, taiem coltul plicului si decoram toate portiile de prajitura.

Crema ganache se prepara dupa cum urmeaza: se incalzeste frisca intr-o craticioara la foc mic. Adaugam ciocolata, amestecam pana obtinem o crema omogena. Nu trebuie lasata sa fiarba! Dam crema deoparte, o lasam sa se raceasca complet, apoi o lasam cca 30 min. la frigider, dupa care o mixam bine pana obtinem o crema pufoasa.

Decoram cu crema portiile de prajitura,apoi presaram stelute galbene si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mingiute 272483
retete culinare - Prajitura cu mingiute 272484
retete culinare - Prajitura cu mingiute 272485
retete culinare - Prajitura cu mingiute 272486
retete culinare - Prajitura cu mingiute 272487
retete culinare - Prajitura cu mingiute 272488
retete culinare - Prajitura cu mingiute 272489
retete culinare - Prajitura cu mingiute 272490
retete culinare - Prajitura cu mingiute 272491
retete culinare - Prajitura cu mingiute 272492
retete culinare - Prajitura cu mingiute 272493
retete culinare - Prajitura cu mingiute 272494
retete culinare - Prajitura cu mingiute 272495
retete culinare - Prajitura cu mingiute 272496

COMENTARII (17)

diana_k 1

27.10.2013, 18:10

Rocsi 1

27.10.2013, 19:59

Vreau si eu!

diaconta 1

27.10.2013, 20:33

Acum suntem chit Claudia,ca si eu am ajuns pe seara la bunatatea asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L