Desert prajitura cu nuca Sumegi

de Gicuta in Dulciuri, 5 Feb 2016 | 89477 vizualizari

 

O prajitura fina, satioasa si plina de savoare. Data viitoare voi face portie dubla :)
Reteta de inspiratie: http://luckycake.ro/retete/sumegi-cu-nuca/
 Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 125 g zahar
  • 100 g miez de nuca macinat
  • o lingura faina
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • un ou
  • 125 g zahar
  • 25 g cacao
  • 125 g unt 82%grasime
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri frisca lichida
  • Decor:
  • miez de nuca prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca Sumegi:

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa. Amestecam nucile cu faina si le incorporam in bezea amestecand usor cu o spatula.Tapetam o tava mare( am folosit tava de la aragaz) cu hartie de copt si intindem bezeaua.Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute,pana bezeaua se va intari si va incepe sa se rumeneasca usor pe margini.

Crema: Amestecam cu un tel oul, galbenusurile, zaharul, praful de sare si cacaoa cernuta. Fierbem amestecul pe baie de aburi amestecand mereu, pana compozitia se ingroasa si devine ca o budinca.Dam deoparte si adaugam untul moale si esenta.

 Glazura: Punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul pe baie de aburi. Amestecam pana la omogenizare.

 Asamblare: Taiem blatul (racit) in trei bucati egale, pe verticala. Pe un platou asazam prima bucata de blat si intindem jumatate din cantitatea de crema (calduta). Asezam al doilea blat si intindem restul de crema. Peste al treilea blat vom turna glazura de ciocolata. Decoram cu nuci prajite si tocate grosier. Dam prajitura la frigider si o taiem a doua zi (eu nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 2 ore..doar un colt :)). Deliciu!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca Sumegi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

dantes 1

19.02.2016, 07:29

Delicioasa!

Xandrinne 1

20.02.2016, 10:39

Ce fain arata! Mi-am salvat si eu reteta.

clarutza 1

23.11.2016, 10:26

Am facut-o si...a disparut foarte repede!!!!!Delicioasa!!!!Multumesc pentru reteta!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni