Prajitura cu piure de castane

de Sidy in Prajituri, 14 Dec 2012 | 3857 vizualizari

 

Piure-ul de castane este preferatul meu.Cu el am facut o prajitura simpla dar foarte gustoasa, un pandispan umplut cu pireu de castane.
Este o prăjitură care vă va răsfăţa , foarte fina si gustoasa,perfecta pentru momentele in care va strangeti toti membrii familiei, intr-o duminica, de exemplu....

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 5 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura rasa ness

pentru crema

  • 200 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 g piure de castane

pentru sirop

  • 150 ml apa
  • 3 linguri pline cu zahar
  • esenta de rom

pentru glazura

  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri zahar praf
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piure de castane:

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa( amestecata cu ness-ul) si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.

Albusurile cu un praf de sare le batem bine ,bine.

La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.

Intr-o tava 25 cm X 35 cm, unsa cu unt si tapetata cu  hartie de copt (faina) turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.

Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il penem pe un gratar si il taiem orizontal in doua.

Frisca o batem bine cu mixerul apoi o amestecam cu piureul de castane si obtinem astfel crema.

Facem siropul punand la fiert apa cu zaharul. Cand da in clocot luam de pe foc si lasam siropul sa se raceasca.Cand e rece adaugam esenta de rom.

Dupa ce s-a racit asezam primul blat pe un platou si il insiropam bine, punem crema , deasupra al doilea al doilea blat. Il insiropam si pe acesta.

Deasupra asezam glazura dupa ce am amestecat bine toate ingredientele, pina se topeste zaharul.

Punem prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o putem portiona.

 

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Deasupra fiecarei prajituri putem pune cate un mot de frisca.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu piure de castane-0
Prajitura cu piure de castane-1
Prajitura cu piure de castane-2
Prajitura cu piure de castane-3
Prajitura cu piure de castane-4
Prajitura cu piure de castane-5
Prajitura cu piure de castane-6
Prajitura cu piure de castane-7

COMENTARII (28)

Sidy

Sidy 1

14.12.2012, 15:57

Este asa de usor de facut.....

Bunica

Bunica 1

15.12.2012, 07:39

Ai postat-o dupa ce am plecat la scoala ca sa nu-ti cer.Dar tot am gasit bunatatea de prajitura

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:29

Trebuie să încerc și eu piureul acela de castane!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!