Prajitura cu rubarba

de biancas76 in Prajituri, 24 Iun 2010 | 9049 vizualizari

 

Folosesc pentru prima oara aceasta planta numita rubarba care se foloseste mai mult in Ardeal decat in alte regiuni ale tarii.

 

INGREDIENTE

Pentru tava de 35X25 cm:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 5 tije de rubarba
  • zahar praf cu gust de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Blatul se face foarte simplu, ca la un tort cu diferenta ca treptat se adauga in compozitie si uleiul . Dupa ce toate ingredientele au fost batute spuma se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Rubarbarul se curata de pielita cu ajutorul unui cutit sau pur si simplu cu mana.


Se taie bucatele mici  si se presara deasupra compozitiei de blat.
(prima data curatam si taiem rubarba si apoi incepem sa pregatim blatul)
Se da la cuptor pentru 45 minute (se face testul scobitorii) 
iar cand e rece se pudreaza cu zahar praf cu gust de vanilie sau simplu...de care aveti.
Se serveste ..............cu mana:)) pentru ca e delicioasa asa dulce acrisoara cum e.
Cu un pahar de lapte sau ceai merge de minune!!!
Incercati si voi, e ieftina si buna.
Pofta buna!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu rubarba-0
Prajitura cu rubarba-1
Prajitura cu rubarba-2
Prajitura cu rubarba-3
Prajitura cu rubarba-4
Prajitura cu rubarba-5
Prajitura cu rubarba-6

COMENTARII (17)

mihaelar63

mihaelar63 1

29.06.2010, 23:22

deosebite retetele tale , cu noutati incitante la kauflandul nostru a inceput sa se coloreze rubarba e spre visiniu-rozaliu placut ,eu stiam ca e mult folosita de sasoaicele de prin zona Sibiului .

babi5

babi5 1

20.08.2013, 13:59

Corinuta

Corinuta 1

20.08.2013, 20:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!