Prajitura deliciu

de miremirc in Prajituri, 24 Apr 2011 | 50723 vizualizari

 

by sydonia

 

INGREDIENTE

300 g nuci prajite si taiate 300 g Nutella 25 bucati biscuiti simpli  Blat :
  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 lg pesmet
  • 4 lg nuci macinate
  • 2 lg faina
Crema :
  • 7 galbenusuri
  • 10 lg zahar
  • 7 lg lapte
  • 500 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura deliciu:

 Intr-o tava (25*39cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, presaram 300 g nuca prajita si taiata.

  Peste aceasta nuca, asezam blatul : batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam pana ce acesta se topeste; separat amestecam pesmetul, faina si nucile macinate si le amestecam cu albusurile cu ajutorul unei linguri de lemn, cu miscari de jos in sus .

 Dam la cuptor, dupa ce am intins frumos blatul si lasam la copt cam 20 minute.

  Dupa ce s-a copt blatul, il intoarcem invers cat este cald si ungem cu 300 g Nutella.

  Pentru crema : intr-o cratita mixam galbenusurile cu laptele si zaharul pana se albesc, apoi le punem pe aburi si mai amestecam pana obtinem o crema pufoasa (trebuie zaharul sa se topeasca) ; lasam crema sa se raceasca. Batem frisca apoi o amestecam cu crema de oua .

  Peste nutella asezam jumatate din crema (eu am pus 2/3 din crema), apoi un rand de biscuiti inmuiati in cafea indulcita si peste restul de crema, apoi presaram cappuccino.

 Este o "prajitura deliciu" la propriu care merita incercata :)

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura deliciu-0
Prajitura deliciu-1
Prajitura deliciu-2
Prajitura deliciu-3
Prajitura deliciu-4
Prajitura deliciu-5
Prajitura deliciu-6
Prajitura deliciu-7

COMENTARII (39)

dede

dede 1

28.12.2013, 18:24

La prajitura deliciu amestecul de crema de oua cu frisca se lasa.De ce?

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

31.01.2014, 22:44

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.05.2014, 00:57

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!