Prajitura Harissa

de Criss in Prajituri, 12 Ian 2012 | 31663 vizualizari

 

Prajitura harissa sau harisi este o reteta arabeasca (a nu se confunda cu "harissa", o pasta de ardei iute tunisiana, atat de iute incat simti ca iti ia gura foc. Trust me, am gustat-o la ea acasa si mi-au dat lacrimile. :)
Dar harissa/harisi de care va vorbesc eu acum e o prajitura cu gris, insiropata, dulce si foarte buna. Si se face foarte simplu si rapid. Am vazut mai intai aceasta prajitura la Alison si chiar alaltaieri ma gandeam sa fac in week-end prajitura. Insa ieri dimineata am vazut prajitura si pe blogul Nadinei asa ca am zis gata: o fac chiar azi, nu mai astept pana in week-end.

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet unt moale (200 g)
  • -3 cani gris (toate ingredientele le-am masurat cu o cana de 300 ml)
  • -1/2 cana zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 cana iaurt natural
  • -2 plicuri praf de copt
  • -migdale
  • -fulgi de cocos
  • Pentru sirop:
  • -2 cani apa
  • -2 cani zahar
  • -zeama de la 1 lamaie (am pus o lamaie si jumatate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Harissa:

Iaurtul se amesteca cu praful de copt. In 3-4 minute isi va dubla volumul. Untul moale (se poate topi) se amesteca cu grisul. Se adauga iaurtul, zaharul, coaja rasa de lamaie. Se toarna amestecul intr-o tava de yena unsa cu unt. Cu un cutit se traseaza patratele. Pe fiecare patratica se pune cate o migdala. Eu am portionat-o destul de grosolan. Ar fi aratat mai bine intr-o tava rotunda, insa tava mea nu e suficient de inalta, astfel ca am preferat sa o coc in tava dreptunghiulara. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 45 minute.

Pentru sirop, se amesteca apa cu zaharul si zeama de lamaie si se fierbe siropul 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. 

Dupa cele 45 minute, se scoate prajitura si se toarna tot siropul peste ea. Nu va temeti ca innecati prajitura :D. va absorbi tot siropul. Se pudreaza cu fulgi de cocos si se lasa sa se raceasca. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Harissa-0
Prajitura Harissa-1
Prajitura Harissa-2
Prajitura Harissa-3
Prajitura Harissa-4
Prajitura Harissa-5
Prajitura Harissa-6

COMENTARII (45)

Criss

Criss 1

27.01.2012, 08:01

Sandra, sa stii ca nu am pus oua. Am spus ca prajitura trebuie lasata la rece si abia apoi taiata, altfel se sfarama.

Criss

Criss 1

27.01.2012, 08:03

Uite aici retetele dupa care m-am inspirat. Cea a Nadinei http://dragomirnadina.blogspot.com/2012/01/prajitura-harissa.html

si cea a Simonei (Alison) http://alison-trials.blogspot.com/2011/03/prajitura-harissaharissaarabic-semolina.html.
Niciuna nu contine oua, si la fel am facut-o si eu, fara oua. Insa prajitura trebuie lasata in frigider minim 2 ore, pentru a putea fi taiata frumos, fara sa se sfarame.

sandra

sandra 1

01.02.2012, 02:58

aha...probabil trebuia mai mult sirop, in fine...principalul e ca s-a mancat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!