Prajitura Kati

de mirela0911 in Prajituri, 22 Feb 2015 | 8864 vizualizari

 

O prajitura care era nelipsita la sarbatori, cand eram copii. Zilele trecute a primit fiica-mea la gradi gustare pentru acasa o bucata de prajitura Kati si mi s-a facut o poftaaa si am zis ca trebuie neaparat sa o fac. Si am facut, si ce de s-a mai mancat!

 

INGREDIENTE

Pt. 3 foi:
  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g untura
  • 3 galbenusuri
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • 1/2 lgt amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 5 lg smantana
Pt. crema:
  • 1 foaie sfaramata
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar cu aroma de rom
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2 lg gem de visine
  • 50 ml esenta de rom
Spuma:
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • ciocolata amaruie rasa
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati:

Foile: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untura, coaja rasa de lamaie, amoniacul stins, gălbenușurile si smantana. Se amesteca ingredientele apoi se rastoarna totul pe masa de lucru si se framanta pana obtinem un aluat omogen si care nu se lipeste de degete. Se imparte in 3 parti egale. Se coc foile pe dosul unei tavi tapetate cu putina faina la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. Lasam foile sa se raceasca.

Crema: Cea mai nereusita foaie se zdrobeste si se pune in cei 150 ml lapte amestecat cu zaharul cu aroma de rom. Se lasa sa absoarba bine laptele. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Se pune putin cate putin din foaia zdrobita si imbibata cu lapte peste crema de unt amestecand usor. La final se adauga cacaoa, gemul de visine si esenta de rom. Se omogenizeaza.

Se ia o foaie, se aseaza pe un platou si se unge cu toata crema. Se aseaza a doua foaie dupa care se pune intr-o punga si se da la rece. 

Spuma: Se bat albusurile spuma cu zaharul apoi se continua pe baie de aburi pana incepe sa se ingroase putin spuma. Se ia de pe aburi si se intinde peste prajitura. Deasupra se rade ciocolata amaruie. Se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile. Se portioneaza si se serveste. 

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem acrisor.

2

Esenta de rom se poate adauga in cantitate mai mare sau mai mica in functie de gusturi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Kati 368293
retete culinare - Prajitura Kati 368294
retete culinare - Prajitura Kati 368295
retete culinare - Prajitura Kati 368296
retete culinare - Prajitura Kati 368297
retete culinare - Prajitura Kati 368298
retete culinare - Prajitura Kati 368299
retete culinare - Prajitura Kati 368300
retete culinare - Prajitura Kati 368301
retete culinare - Prajitura Kati 368302
retete culinare - Prajitura Kati 368303
retete culinare - Prajitura Kati 368304
retete culinare - Prajitura Kati 368305
retete culinare - Prajitura Kati 368306
retete culinare - Prajitura Kati 368307

COMENTARII (32)

_Alina_ 1

23.02.2015, 12:05

Panacris 1

23.02.2015, 18:41

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S