Desert prajitura Alba ca Zapada

de mirela0911 in Prajituri, 5 Mai 2019 | 9637 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie" 
Mi-a placut tare mult cum arata prajitura facuta de Oana si am hotarat sa o prepar de sarbatori. O bunatate de prajitura a iesit pe care am servit-o in familie cu mare pofta. 
Multumesc Oana pentru reteta! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 1 ou
  • 120 g unt
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 80 g iaurt gras
  • 450 g faina

Pt. crema:

  • 150 g faina alba
  • 200 g zahar
  • 1 litru de lapte
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • zeama de la o lamaie (sau dupa gust)
  • 100 g unt
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Alba ca Zapada:

Mai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu se pune faina, zaharul si se toarna laptele apoi in fir subtire amestecand bine pentru a nu face cocoloase. Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia se transfera oala pe foc. In tot acest timp se amesteca continuu pentru a nu se prinde de fund. Dupa ce s-a ingrosat bine, ca o budinca, se trage de pe foc si se adauga coaja de lamaie, zeama de lamaie apoi untul. Se amesteca pana se incorporeaza si untul in compozitie. Se pune o folie alimentara pe suprafata cremei si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pregatesc foile. Se pune bicarbonatul de amoniu in iaurt si se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza bine untul la temperatura camerei cu zaharul si praful de sare. Se adauga oul si iaurtul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia peste faina si se amesteca apoi cu mana pana se obtine un aluat bun de framantat. Se imparte in 4 parti egale.

Se intinde fiecare foaie in forma dreptunghiulara. Se asaza cu grija pe fundul unei tavi cu dimensiunea de 20x30 cm. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa in jur de 12-13 minute. Cand incepe sa se rumeneasca pe margini, este gata. Se coc pe rand cele 4 foi.

Intr-o tava se asaza folie alimentara. Se asaza o foaie si se unge cu o parte din crema, se pune a doua foaie, crema, a treia foaie si restul de crema. Deasupra se asaza foaia care arata cel mai bine.

Se acopera prajitura cu folie alimentara si se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia bine foile. A doua zi se indeparteaza folie, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste. Este minunata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Zeama de lamaie se poate adauga dupa gustul fiecaruia, mai multa sau mai putina.

2

A doua zi va fi buna de servit prajitura pentru ca se vor inmuia foarte bine foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

07.05.2019, 18:07

Ce bine arată! Îmi aduce aminte de copilărie: și mama o pregătea.

Panacris 1

07.05.2019, 21:55

dantes 1

08.05.2019, 12:01

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere, stafide si cocos