Biscuiti cu esenta de curmale

de Brindusa in Prajituri, 19 Mar 2011 | 1626 vizualizari

 

Am gasit intr-un magazin cu produse arabesti Concentrat (Melasa) de curmale. Este fluida, foarte dulce si cu fin gust de curmale. Pusa in coca de biscuiti le da acestora o aroma deosebita de turta dulce.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt moale, taiat in bucati
  • 150 g zahar
  • 100 ml esenta de curmale
  • 3 oua
  • 400 g faina
  • 1lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 100 g merisoare
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu esenta de curmale:

Pune foaie de copt in doua tavi.


Cu ajutorul unui mixer amesteca untul cu zaharul, cam 5 minute. Adauga esenta de curmale. Amesteca


Adauga ouale unul cate unul si amesteca dupa fiecare.


Adauga esenta si praful de copt. Amesteca.


Adauga faina si amesteca pana cand devine o coca omogena.


Incalzeste cuptorul la 180 C.


Cu ajutorul unei linguri pune gramajoare de coca la distante de 2 cm intre ele. Pune 1-2 merisoare pe fiecare biscuit si apasa usor ca sa se prinda bine.


Coace 15 minute, la 180 C.


Raceste pe un gratar metalic

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu esenta de curmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

LUK 1

19.03.2011, 21:55

buni buni

cismaru_nicoleta 1

19.03.2011, 22:35

immm...Brandusa...multumesc din suflet ..chiar ieri ma gandeam de unde as putea cumpara meleasa de curmale... ...acum stiu ce magazine sa bantui ,,,Multumesc
si biscuitii cred ca sunt minunati

adry88 1

03.06.2011, 10:45

buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Belvita Star