Biscuiti cu esenta de curmale

de Brindusa in Prajituri, 19 Mar 2011 | 1923 vizualizari

 

Am gasit intr-un magazin cu produse arabesti Concentrat (Melasa) de curmale. Este fluida, foarte dulce si cu fin gust de curmale. Pusa in coca de biscuiti le da acestora o aroma deosebita de turta dulce.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt moale, taiat in bucati
  • 150 g zahar
  • 100 ml esenta de curmale
  • 3 oua
  • 400 g faina
  • 1lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 100 g merisoare
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu esenta de curmale:

Pune foaie de copt in doua tavi.


Cu ajutorul unui mixer amesteca untul cu zaharul, cam 5 minute. Adauga esenta de curmale. Amesteca


Adauga ouale unul cate unul si amesteca dupa fiecare.


Adauga esenta si praful de copt. Amesteca.


Adauga faina si amesteca pana cand devine o coca omogena.


Incalzeste cuptorul la 180 C.


Cu ajutorul unei linguri pune gramajoare de coca la distante de 2 cm intre ele. Pune 1-2 merisoare pe fiecare biscuit si apasa usor ca sa se prinda bine.


Coace 15 minute, la 180 C.


Raceste pe un gratar metalic

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu esenta de curmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

LUK 1

19.03.2011, 21:55

buni buni

cismaru_nicoleta 1

19.03.2011, 22:35

immm...Brandusa...multumesc din suflet ..chiar ieri ma gandeam de unde as putea cumpara meleasa de curmale... ...acum stiu ce magazine sa bantui ,,,Multumesc
si biscuitii cred ca sunt minunati

adry88 1

03.06.2011, 10:45

buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti cu adaos de piscoturi