Prajitura desteapta cu ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 7 Dec 2013 | 7572 vizualizari

 

am vazut reteta la multi bucatarasi. Azi mi-am propus sa o incerc. Rezultatul m-a multumit. Chiar desteapta prajitura asta... m-a convins!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1praf de sare
  • 150 gr. zahar
  • 500 ml lapte la temperatura camerei
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 5 linguri faina
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura zahar pudra (pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare.


Galbenusurile le frecam cu zaharul.


Ciocolata o topim la foc mic in 50 ml lapte.


Adaugam ciocolata topita peste galbenusurile mixate cu zahar.


Adaugam si laptele (la temperatura camerei), apoi esenta de rom.


Mixam totul cu faina, la final adaugam albusurile batute spuma.


Acestea se incorporeaza folosind o lingura.


Turnam compozitia obtinuta in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Dam tava la copt pentru o ora la foc redus.


Dupa ce se raceste se portioneaza si se serveste pudrata cu zahar.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lau 1

08.12.2013, 12:39

simona72 1

08.12.2013, 16:19

Nu am mai facut-o de tare mult timp, dar stiu cat e de buna!!

Lia_ 1

10.12.2013, 21:33

si eu vreau sa o fac intr-o zi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta