Amandine

de ralu_ca in Prajituri, 20 Apr 2014 | 7554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri apa rece
  • 300 g zahar
  • 260 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf copt
  • 1 fiola esenta vanile
  • crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar tos
  • 3 linguri faina
  • 4 linuri cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 g unt
  • insiropat:
  • sirop zahar ars
  • 1 plic capucino cu vanilie
  • glazura:
  • 100 ml frisca
  • 200 g ciocolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul: Am separat albusurile si le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si apa rece, mixand in continuare si la final galbenusurile. Faina am amestecat-o cu cacaoa si praful de copt, incorporand in compozitie si esenta de vanilie. Am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor.

Crema: Am amestecat zaharul cu faina si cacaoa, apoi albenusurile si laptele. Am dat pe foc pana se ingroasa crema, amestecand continuu. Am lasat la racit. Untul lichid l-am spumat cu 2 linguri zahar pudra si cand crema s-a racit, l-am incorporat in aceasta. Am dat la rece.

Blatul l-am taiat in doua. In tava pun folie alimentara usor umezita si insiropez blatul cu siropul de zahar ars. Am pus crema , apoi celalalt blat. Am oprit cateva linguri din crema pt ornat fiecare amandina.

Am dat la frigider pana dimineata.

Pentru glazura am topit ciocolata si am adaugat frisca lichida, turnand fierbinte pe blatul taiat bucati. Apoi am ornat cu cate un "mot" fiecare amandine.

Am obtinut....o bunatate !  :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina