Prajitura Kinder Maxi King

de VanessaAli in Prajituri, 5 Ian 2016 | 22338 vizualizari

 

Inspirata de la batonul extraordinar de bun Kinder Maxi King, am realizat aceasta prajitura relativ simpla si delicioasa. Este foarte asemanatoare cu Kinder Pingui, insa are si multe elemente noi ce ii dau un gust minunat. Sper sa o incercati si sa va placa.


 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de apa
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt+otet
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 500ml frisca
  • 1 lingura mare de miere
  • 2 intaritoare de frisca
  • 2 linguri de lapte

Glazura

  • 120g ciocolata
  • 70g unt
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingura de apa rece

Sos de caramel dupa reteta de aici(http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-caramel-71513.html). Nuca caramelizata:

  • 5 linguri de nuca
  • 4 linguri de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder Maxi King:

Blat: 

Se bat albusurile spuma cu putina sare, adaugand treptat si alternativ zaharul si apa. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu ulei si amestecam bine. Punem jumatate din cantitatea de faina, apoi praful de copt stins cu otet, si dupa ,restul de faina. La final punem cacao si amestecam. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 min (cu rotirea tavei si testul scobitorii).

Crema: Batem frisca bine cu cele doua intaritoare si cu lingura de miere. La final adaugam laptele si ametecam cu o lingura.

Dupa ce blatul s-a racit turnam 1/2 din compozitie si nivelam.Lasam la rece pana facem glazura.

Glazura: Topim ciocolata la baie de aburi, iar cand e topita complet adaugam untul si laptele.Amestecam bine si luam de la aburi. Adaugam o lingura de apa rece si lasam pana se tempereaza si se ingroase putin, amestecand sa nu se formeze crusta.

Cand e suficient de rece o turnam uniform peste crema. Lasam la rece pana se intareste putin pe prajitura, apoi punem si restul de crema.

Sosul de caramel il facem conform retetei, dar cu 1/2 din cantitati. Eu l-am facut cu cantitati intregi, iar caramelul care a ramas l-am pus intr-un borcanel (pentru alte deserturi mai incolo; se pastreaza).

Lasati la rece sosul pana se mai ingroase putin, apoi puneti peste crema.

Nuca caramelizata: Prajim nuca in cuptor si o maruntim putin. Caramelizam zaharul intr-o cratita si adaugam nuca (oprim focul). Amestecam cu o lingura ca sa se acopere bine, apoi scoatem nuca pe o hartie de copt/tava. Dupa ce s-a racit o punem in robotul de bucatarie si o maruntim dupa preferinte (daca nu aveti robot folositi un ciocan de bucatarie). O presaram apoi peste sosul de caramel si apasam la final cu mana ca sa se lipeasca bine.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Kinder Maxi King 420985
retete culinare - Prajitura Kinder Maxi King 420986
retete culinare - Prajitura Kinder Maxi King 420988
retete culinare - Prajitura Kinder Maxi King 420995

COMENTARII (25)

Alexandra Burz 1

06.01.2016, 23:25

Super...merita incercata

-Licurici- 1

07.01.2016, 10:59

Gata, a aparut si favoritul

VanessaAli 1

08.01.2016, 22:13

Multumeeesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: