Prăjitură pe hulug

de botcrina in Prajituri, 15 Feb 2012 | 6342 vizualizari

 

Mi-am comfecţionat nişte forme pentru acest fel de prăjitură, din tulpină uscată de porumb, care la noi se numeşte ,, hulug,,. Se confecţionează uşor în casă, se curăţă bine şi astfel nu mai cheltuim bani pe forme. Eu le-am umplut cu frişcă, pentru că am avut prin frigider nişte frişcă lichidă şi astfel am scăpat mai uşor dar se pot umple şi cu altă cremă.

 

INGREDIENTE

  •    1 gălbenuş
  •    2 ouă întregi
  •    100 g zahăr
  •    10 liguri untură topită
  •   180 ml lapte
  •   1 lingură amoniac
  • faina, cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură pe hulug:

Încălzim puţin laptele, dizolvăm amoniacul în el, după care amestecăm cu toate ingredientele până obţinem un aluat potrivit.

Împărţim coca în două şi le întindem pe fiecare in formă dreptunghiulară. Tăiem fâşii pe lungime. Luăm căte o formă şi rulăm în jurul ei.

Când terminăm, aranjăm într-o tavă prăjiturile şi le introducem în cuptor la 180 de grade circa 30 de minute.

Lăsăm să se răcescă puţin, cât să nu ne ardem pe degete apoi scoatem prăjitura de pe forme. Când s-a răcit complet umplem rulourile cu frişcă sau cu o altă cremă.

Pudrăm cu zahăr vanilat deasupra .

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură pe hulug-0
Prăjitură pe hulug-1
Prăjitură pe hulug-2
Prăjitură pe hulug-3
Prăjitură pe hulug-4
Prăjitură pe hulug-5
Prăjitură pe hulug-6
Prăjitură pe hulug-7

COMENTARII (24)

botcrina 1

17.02.2012, 11:33

multumesc

alba_zori 1

24.02.2012, 17:29

si e fara faina?poate nu vad bine eu,sant frumoase,felicitari!

botcrina 1

26.02.2012, 10:30

scuze, am uitat sa scriu, dar se pune faina cat cuprine, pana obtii un aluat potrivit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04