Prajitura Rudy( prajitura cu bulgari)

de Rux in Prajituri, 25 Noi 2010 | 8644 vizualizari

 

De departe cea mai minunata prajitura cu branza dulce si cacao...si pentru asta trebuie sa multumesc culinaresei extraordinare care a postat-o pe blogul ei si pentru mine a fost izvor de inspiratie...Laura Sava...multumesc !

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g. faina alba
  • 250 g unt
  • 150 g. zahar  
  • 1 galbenus  
  • 1 pachetel praf de copt  
  • 2 linguri cacao   
  • Crema:
  • -750 g branza vaci dulce mai scursa
  • 3 oua  
  • 3  zahar vanilat
  • 250 g. zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy( prajitura cu bulgari):

Preparam aluatul in felul urmator:  Faina cernuta,  cacaoa, praful de copt le amestecam cu untul, zaharul si galbenusul amestecand bine pana avem un aluat numai bun de manevrat pe care il vom imprati in doi bulagarasi.

Vom pune bulgarasii la congelator pentru 10 minute si ne vom ocupa de crema de branza. batand albusurile spuma, amestecand apoi si galbenusurile, zaharul si branza.

Tapetam o tava cu hartie de copt, dam pe razatoare primul bulgaras de aluat, avand grija sa-l presaram cu grija pe toata tava, aceasta este foaia de baza.

Punem crema de branza peste aluat si ne ocupam sa radem deasupra al doilea bulgaras de aluat.

Dam la cuptor la un foc potrivit in jur de 35-40 de minute in functie de cuptorul nostru.

Racim prajitura si o taiem dupa dorinta ...

Apoi o servim cu mare placere!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Rudy( prajitura cu bulgari)-0
Prajitura Rudy( prajitura cu bulgari)-1
Prajitura Rudy( prajitura cu bulgari)-2
Prajitura Rudy( prajitura cu bulgari)-3

COMENTARII (25)

Mona78

Mona78 1

12.08.2011, 04:05

Ruxy,nu e nici o o problema...lasa asa cum este... poate se bucure Laura si Poca cin vede mesajul meu.Succes la gatit....eu te urmaresc din umbra.

alinutzika

alinutzika 1

28.08.2011, 23:39

babi5

babi5 1

04.03.2013, 22:15

O daaaaaaaaaaaaa !!!! nu este greu de realizat si sunt convinsa ca este super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!