Pui cu alune

de crisad in Pui, 30 Ian 2010 | 1864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 1 buc
  • 150 gr alune (prajine sau nu )
  • 2 catei usturoi
  • o jumatate de morcov
  • 3 linguri de soia
  • 2 ling amidon
  • 1 ling apa
  • 2 linguri coniac
  • 100 ml supa de pui
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • orez pt garnitura
  • telina
  • pieptul de pui
  • ghimbir
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu alune:

orezul se pune la fiert in apa cu putina sare


pieptul de pui se taie cubulete


legumele se taie in fasii subtiri


amidonul se amesteca cu apa cu sosul de soia coniacul ( eu am folosit whiski )supa de pui(eu am avut concentrat de data asta )


se incinge bine uleiul in tigaie -wok si se pun cubulete de pui si se amesteca cam 3-4 min la foc iute


apoi se adauga alunele si dupa 2 min legumele si se amesteca inca 3-4 min


apoi se adauga sosul si tb amestecat continuu deoarece din cauza amidonului sosul se leaga f repede se mai lasa cam 1 min pe foc si se stinge focul


am adaugal la sfarsit ardei iute uscat macinat si ghimbir praf


se serveste cu garnitura de orez si supliment de sos de soia in functie de gusturi

 

TIPS-URI

1

e de preferat ghimbir proaspat tocat marunt dar dezavantajul oraselor mici nu gasesti decat praf

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu alune 15432
retete culinare - Pui cu alune 15433
retete culinare - Pui cu alune 15434

COMENTARII (1)

Teo 1

30.01.2010, 17:16

se poate manca?pai, sa incercam, nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

pe 29.09 la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27