Pui Tandoori

de Rocsi in Pui, 10 Ian 2012 | 2024 vizualizari

 

Am primit reteta de la o colega de-a mamei...am incercat..este foarte bun sincer,doar ca nu prea le am eu cu aceste condimente,dar trebuie sa ma invat cu ele,sa nu raman pe stilul clasic;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • 250 gr iaurt simplu
  • 30 gr suc de lamaie sau helas
  • 30 ml ulei de masline
  • 3 linguri condiment tandoori
  • piper
  • sare
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tandoori:

Pieptul de pui trebuie sa fie dezosat si fara piele.

Il spalam,il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite.

Intr-un bol facem amestecul de condimente.

Punem mai intai iaurtul cu sucul de lamaie(sau helas) si uleiul de masline.

Amestecam bine apoi punem condimentul tandoori,boiaua de ardei,sare si piper dupa gust,apoi putin patrunjel uscat.

Le incorporam pe toata ,apoi dam drumul la pui in acest amestec.

Acoperim cu folie alimentara si dam totul la frigider 4-5 ore(e bine sa il faceti si de seara si sa-l lasati pana dimineata,asa este de preferat si cam asa cere reteta!!!!!!).

Punem intr-o tava si acoperim cu staniol.

Dam totul in cuptorul incins,la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute.

Apoi descoperim puiul si il mai lasam pana este bine patruns.

Cand este gata il scoateti si serviti,simplu sau cu garnitura.

La noi s-a servit cu garnitura de orez si ananas!!!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pui Tandoori-0
Pui Tandoori-1
Pui Tandoori-2

COMENTARII (37)

Rocsi 1

14.01.2012, 22:32

Adinuta!!!

jolygina 1

16.01.2012, 11:10

interesant

Rocsi 1

16.01.2012, 16:27

Joly!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04