Pui Tandoori

de Catalina L in Pui, 15 Iun 2016 | 662 vizualizari

 

Astazi calatorim in India cu o reteta originala gasita pe blogul lui Sanjee  bollywoodkitchen.com.


Pudra de Tandoori este un amestec de condimente : amchur, chimen, coriandru, cuisoare, curcuma, ghimbir pudra, macis, paprika dulce Spania, scortisoara, ardei iute, sare.


Daca va place picant respectati reteta, daca nu diminuati cantitatea de pudra Tandoori.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui -550 g
  • 250 g filet muschiulet de pui
  • 2 iaurturi natur (200 g)
  • 1/2 lime (lamaie verde)
  • 1 lingura pudra de curcuma
  • 2 linguri pudra de Tandoori (atentie este foarte picanta!)
  • 1 lingura ulei
  • 1 cm de ghimbir
  • 1 catel de usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tandoori:

Se prepară marinata:

Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt.

Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea si uleiul.

Taiati pulpele de pui in 2 sau 4. Puneti puiul la marinat in sosul pregatit. Amestecaţi bine astfel încât carnea de pui să fie bine acoperită.

Lasati minimum 3 ore în frigider. Carnea va absorbi iaurtul și va deveni frageda si moale.

Se încălzește cuptorul la 220 ° C.

Puneți carnea de pui într-un vas la cuptor timp de 30 de minute. Intoarceti carnea din cand in cand.

Am scos muschiuletul de pui inainte si am lasat pulpele inca 10 minute.

Se serveste fierbinte cu orez. 

 

 

TIPS-URI

1

Vara o puteti gati la gratar, va fi chiar mai delicios.

RETETA IN IMAGINI

Pui Tandoori-0
Pui Tandoori-1
Pui Tandoori-2
Pui Tandoori-3
Pui Tandoori-4
Pui Tandoori-5
Pui Tandoori-6
Pui Tandoori-7

COMENTARII (15)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

16.06.2016, 16:52

dantes

dantes 1

18.06.2016, 13:36

Bun!

diaconta

diaconta 1

20.06.2016, 19:13

Tare gustos cred ca a fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!