Pulpa de curcan marinata,la cuptor

de Bucataras Medi in Curcan, 3 Sep 2011 | 11692 vizualizari

 

O fripturica ideala pentru masa de pranz de duminica sau pentru orice alta zi a saptamanii.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de curcan(eu am avut una destul de maricica)
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • sare,piper
  • rozmarin
  • Pentru marinata
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos chili
  • 1 lingurita ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan marinata,la cuptor:

Dezosam pulpa de curcan, indepartam pielita ,o spalam si apoi o lasam la scurs sau o stergem cu un prosop absorbant.Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi asezam pulpa intr-un vas.

Intr-un bol punem mierea,sosul de soia,sosul de chili,uleiul de masline,zeama de lamaie,foile de dafin si boabele de piper.Amestecam bine si turnam acest sos in vasul in care am asezat pulpa de curcan.Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si il dam la frigider pentru 5-6 ore avand grija ca din cand in cand sa mai intoarcem carnea de pe o parte pe alta.Scoatem pulpa din marinata o asezam intr-o tava ,o condimentam cu rozmarin si turnam marinata peste ea.Mai adaugam un pahar cu vin apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor circa 30-40 min. dupa care indepartam cu grija folia de aliminiu si mai tinem la cuptor pana cand carnea este bine facuta si rumena.Avem grija ca din cand in cand sa mai stropim carnea cu sosul din tava

Scoatem apoi tava din cuptor ,lasam sa se racoreasca putin ,scoatem pulpa de curcan pe un platou ,o taiem felii potrivite si apoi servim alaturi de o garnitura si o salata.Noi am avut drept garnitura chiftelute din cartofi

Va invit la masa si va spun pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de curcan marinata,la cuptor-0
Pulpa de curcan marinata,la cuptor-1

COMENTARII (64)

adry88

adry88 1

05.09.2011, 16:42

foarte foarte bun

divainbucatarie

divainbucatarie 1

06.09.2011, 17:22

mihaelar63

mihaelar63 1

29.11.2011, 23:36

Deosebit de apetisanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!