Rata cu ananas

de vio_dreams in Rata, 4 Feb 2013 | 3580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept rata
  • 1 ananas
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura miere albine
  • zeama de la o limeta
  • 1 lingura sos soia
  • piper rosu
  • tarhon
  • rozmarin
  • chilli
  • ghimbir
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu ananas:

Crestam pieptul pe partea cu pielita in diagonala si il condimentam cu un amestec format din sare, piper, tarhon si rozmarin si o punem in tigaie cu pielita in jos. Nu puneti absolut deloc ulei fiindca isi va lasa suficient de multa grasime.

Prajim rata in propria-i grasime cam cate 5 minute pe fiecare parte,adaugand si sosul de soia .Scoatem bucatile de rata si le lasam deoparte la cald.

Curatam ananasul, indepartam mijlocul atos si il taiem cubulete.Punem ananasul intr-o craticioara pe foc pana se caramelizeaza usor. .

Stingem cu vinul alb si adaugam mierea si zeama de limeta. Asezonam cu sare, piper rosu(un piper foarte aromat dar putin picant), chilli si ghimbir. Lasam sa fiarba pana se caramelizeaza si capata consistenta de sos.

Taiem pietul de rata pe diagonala cu un cutit foarte bine ascutit si o asezam pe un platou. Servim alaturi de sosul de ananas.

 

TIPS-URI

1

tigaia in care punem rata trebuie sa fie rece pentru ca altfel s-ar forma o crusta care n-ar mai permite grasimii sa iasa

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rata cu ananas 202174
retete culinare - Rata cu ananas 202175
retete culinare - Rata cu ananas 202176
retete culinare - Rata cu ananas 202177
retete culinare - Rata cu ananas 202178
retete culinare - Rata cu ananas 202179
retete culinare - Rata cu ananas 202180
retete culinare - Rata cu ananas 202181

COMENTARII (9)

Lau 1

04.02.2013, 21:01

MotanLaOale 1

04.02.2013, 22:54

vio_dreams 1

05.02.2013, 15:25

multumesc mult, pieptul de rata este printre preferatele mele pacat ca e asa scump si nu mi-l permit oricand

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S