Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer

de adnia in Paste, 2 Iul 2013 | 4891 vizualizari

 

Daca tot mi-am luat steamer, pai sa-l folosesc! Mai ales ca baiatului meu i-a cazut cu tronc si ma ajuta la retete, apoi isi ia scaunul si sta in fata aparatului si-l "pazeste" pana e gata mancarea, apoi vine cu faufuria in maini s-o umplu:) Sunt tare fericita ca am gasit si eu ceva sa-i placa, mai ales ca e amator de paste si braaaaaaaaaaaanza:)

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • putina sare
  • faina integrala de grau cat cuprinde, pt. a forma aluatul

Pt. umplutura:

  •  1 ou
  • 50 gr, cascaval ras
  • 50 gr. telemea de oaie

pt. servire:

  •  un cub de unt
  •  verdeata tocata marunt (patrunjel, busuioc, cimbru)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer:

Din ingredientele pt. aluat se formeaza o bila elastica, pe care o lasam sa se odihneasca cca 10 minute. Intre timp pregatim umplutura: radem cascavalul si telemeaua, pe care le amestecam cu oul batut.

Aluatul se intinde in foaie subtirica (fiind facut cu faina integrala, e mai ferm si se intinde bine, iar dupa fierbere va fi "al dente"). Decupam cercuri, cu ajutorul decupatorului formei de ravioli (coltunasi), apoi plasam fiecare cerc in forma de ravioli, il umplem cu putina branza (1 lingurita, nu mai mult), pensulam marginea cercului cu apa, apoi inchidem forma si presam bine, ca sa fim siguri ca ravioli s-au sigilat.

La partea cu lucrul aluatului si formarea pastelor ravioli am avut parte de un real ajutor din partea micului meu bucatar, care s-a aratat extrem de grijuliu cu viitoarea sa mancare:))

De aici a fost foarte simplu: am pus impreuna ravioli in compartimentele aparatului cu aburi, am pus apa si am setat la 30 minute.

I-am scos pe farfurie si i-am stropit cu putin unt si verdeata tocata marunt. I-am servit calzi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adnia 1

03.07.2013, 18:05

lubita, esti o draguta! mie mi-e de foarte mare ajutor aparatul asta, e ultima mea achizitie si sta la loc de cinste, cel putin deocamdata. il ador si sunt super incantata ca nu trebuie sa stau langa el cat gateste si nici nu am grija ca se arde mancarea

Rocsi 1

03.07.2013, 19:49

Ce faine ti-au iesit

lilik 1

04.07.2013, 11:57

grozavi si arata tare apetisanti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ravioli cu spanac si branza aromati in unt si salvie