Rosii umplute cu ficat la Multicooker

de Rocsi in Ficat, 2 Noi 2013 | 1430 vizualizari

 

Asa cum stiti in urma concursului de pe site-ul Gustos.ro am castigat un aparat Multicooker de la Philips. Un aparat nou, ce nu il vazusem si asteptam cu nerabdare sa il primesc. La prima vedere mi-a placut mult. Un design frumos, nu ocupa mult spatiu. In interiorul sau am descoperit un recipient de 5 litri, manusi de silicon, vas de masurare, linguri, vas de gatit la aburi, ce sa mai zic tot pachetul necesar pentru a incepe sa gatesc. Se poate gati o varietate de retete la el, avand toate functiile necesare: fierbere, inabusire, prajire, coacere, inabusire, gem, iaurt. Este o mica bucatarioara, asa am zis eu. Am citit putin cartea cu retete, alte instructiuni si m-am apucat de gatit. Prima reteta pregatita la multicooker sunt aceste rosii. S-au gatit destul de repede, nu s-a imprastiat miros in toata bucataria iar in acest timp eu am reusit sa mai termin si alte treburi, deci am facut si economie de timp ;). Multumesc Gustos.ro si Philips. Cu aceasta reteta particip la a doua etapa a concursului de pa Gustos. ro http://www.gustos.ro/philips-multicooker.html.

 

INGREDIENTE

  • 3 rosii mari
  • 200 gr ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa marar uscat
  • 1 lingura rasa pesmet
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu ficat la Multicooker:

Spalam rosiile, le taiem capacul, scobim miezul cu o lingurita si le punem pe un tocator cu gura in jos sa se mai scurga de zeama.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Incingem intr-o tigaie uleiul, punem ceapa, 3-4 linguri de apa si o inabusim 3-4 minute.
Spalam ficatul bine si il tinem 5 minute in apa rece, apoi il punem pe o sita la scurs.
Punem o tigaie antiaderenta la infierbantat si rumenim putin ficateii pe ambele parti dar fara ulei.
Tocam ficateii marunt, ii amestecam cu ceapa inabusita, putin patrunjel verde tocat, pesmetul, sare, piper si mararul uscat.
La final curatam usturoiul, il pisam si il punem in compozitia ce ficat amestecand ingredientele bine.

Miezul de rosii il punem in blender cu sare, piper busuioc si il zdrobim.
Il turnam in vasul de la multicooker, punem o canita mica cu apa, bagam aparatul in priza, apasam functia Boil (fierbere), setam 5 minute si dam Start.
Dupa cele 5 minute apasam butonul Keep Warm si deschidem aparatul. Atentie la aburi!

Umplem rosiile cu compozitia de ficatei, le asezam in recipientul aparatului, setam functia Steam, un timp de 25 de minute apoi Start.
Dupa cele 25 de minute apasam Keep Warm, apoi functia Bake (coacere) pentru 10 minute.
Cand este gata scoatem aparatul din priza, lasam sa se raceasca putin rosiile, apoi le servim.
Daca nu aveti acest aparat, fierbeti sosul de rosii 5-6 minute pe aragaz, apoi rosiile umplute le puneti in acest sos la cuptor pentru 35-40 de minute, la o temperatura portivita.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Rosii umplute cu ficat la Multicooker-0
Rosii umplute cu ficat la Multicooker-1
Rosii umplute cu ficat la Multicooker-2
Rosii umplute cu ficat la Multicooker-3
Rosii umplute cu ficat la Multicooker-4
Rosii umplute cu ficat la Multicooker-5
Rosii umplute cu ficat la Multicooker-6
Rosii umplute cu ficat la Multicooker-7
Rosii umplute cu ficat la Multicooker-8
Rosii umplute cu ficat la Multicooker-9

COMENTARII (40)

Rocsi

Rocsi 1

03.11.2013, 20:38

Multumesc din suflet

Panacris

Panacris 1

28.04.2014, 08:37

Rocsi

Rocsi 1

28.04.2014, 19:47

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!