Salam de biscuiti

de Lorra in Prajituri, 15 Sep 2012 | 5089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. biscuiti (Petit Beurre)
  • 400 gr. rahat
  • 250 gr. nuci
  • 50 gr. stafide
  • 25 ml. esenta rom
  • 200 ml. apa
  • 40 gr. cacao
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un varf de cutit cu sare
  • putina zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Stafidele se pun la hidratat in esenta de rom si putina apa, atat cat sa le acopere.

Se sfarama biscuitii, cam de marimea unei alune (si mai mici), iar nucile se pun intr-o tava in cuptorul incins (5-10 min) dupa care se sfarama si acestea.

Rahatul se taie cubulete mici.

Restul de apa, zaharul vanilat si praful de sare, se pun pe foc intr-o cratita si se lasa pana la dizolvarea zaharului. Se ia de pe foc, se adauga stafidele (cu tot cu apa si esenta de rom in care au stat) si putina zeama de lamaie.

Se adauga nucile, rahatul, biscuitii, cacaoa si se amesteca bine compozitia, prin rasturnare.

Pe o folie de plastic se pun cateva linguri din compozitia de salam, se ruleaza folia si se preseaza, astfel incat ingredientele sa se lipeasca intre ele.

Se da la frigider pentru minim o ora, dupa care se poate felia si servi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam de biscuiti 177653
retete culinare - Salam de biscuiti 177654

COMENTARII (25)

Rux 1

16.09.2012, 21:18

Minunat!

Lorra 1

16.09.2012, 22:11

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59