Saramura de crap

de mihaelar63 in Crap / Caras, 5 Aug 2012 | 1981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1, 5 kg crap
  • 0,5 kg sare mare
  • 3 cepe verzi
  • 3 usturoi verde
  • 2 ardei copti rosii
  • 3 rosii coapte
  • 2 ardei iuti
  • patrunjel verd
  • 1 lingura boabe piper
  • 1 foaie dafin
  • 100 ml otet de pe tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap:

  1. Crapul curatat ,, spalat si portionat se prajeste pe  pat de sare pe plita incinsa .
  2. In 2 l apa  fierbinte sep un taiati   cuburi ardeii, ardeii iuti  si rosiile coapte care au  fost curatati de pelite , boabe de piper , otet de pe tarhon si  foaia de dafin .
  3. Se lasa sa clocoteasca 2-3 minute si se  adauga ceapa verde si usturoiul taiate rondele .
  4.  Crapul se pune intr-un vas incapator si se toarna deasupra   zeama cu legume .
  5.  Serviti saramura calda  cu verdeata deasupra si mamaliguta fierbinte .
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Saramura de crap 172817
retete culinare - Saramura de crap 172818
retete culinare - Saramura de crap 172819
retete culinare - Saramura de crap 172820
retete culinare - Saramura de crap 172822

COMENTARII (17)

Miha 1

15.08.2012, 18:10

Ce mi-o fi venit sa intru aici? Acu' inghit in sec si plec mai departe...

Panacris 1

27.08.2012, 21:47

Miha, dar saramura de pastrav merge??? Ca as incera si eu

mihaelar63 1

28.08.2012, 13:47

Cris eu spun ca merge cu orice peste . Nu mai sta pe ganduri , Baietii tai vor fi fericiti cand ii vei servi cu o asa bunatate
Eu doresc sa incerc si cu ciocanele de pui[ sau aripioare ] , am vazut reteta la MadiMarin

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: