Sarmalute cu carne de porc si kaizer.

de dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne, 17 Feb 2010 | 4763 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Sarmalutele,pe care le fac doar de sarbatorile de iarna si de pasti.

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg carne tocata de porc amestecata cu carne tocata de vitel.
  • 2 bucati de varza murata.
  • 1 ceasca orez.
  • 500 gr kaizer afumat.
  • 3 sau 4 linguri de ardei capia rosu dulce.
  • 1 cutie rosii tocate in bulion Pomodore.
  • sare,piper proaspat macinat,
  • cimbru uscat,tarhon uscat,boia de ardei dulce.
  • 1 fir de cimbru verde de pus in oala pe deasupra cand le bagam la cuptor sa fiarba.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de porc si kaizer.:

Pregatim foile de varza,pe care le vom pune intr-un lighenus cu apa la desarat.

Kaizerul il tocam in forma dorita(tocat marunt ptr compozitia de carne tocata)si feliute ptr a pune printre sarmale.

Carnea tocata,o amestecam cu condimentele dorite de fiecare:sare,piper proaspat macinat,cimbru uscat,tarhon uscat,boia de ardei dulce,la care adaugam si kaizerul tocat marunt,3 sau 4 linguri de pasta de ardei capia rosu dulce.Toate acestea le amestecam si trecem la infasurarea sarmalelor.

Din 500 gr de kaizer tocam pentru umplutura jumatate si restul,il punem printre sarmale.

Dupa ce am infasurat sarmalele,trecem la oranduit in oala.Pe fundul oalei punem varza tocata marunt,apoi un rand de sarmale,un rand de felioare de kaizer,un rand de sarmale,pana ce ajungem sus.Deasupra se pune varza tocata si turnam cutia cu rosii tocate in bulion.

Bagam la cuptor,pentru cel putin 3 ore.Daca este nevoie le mai fierbem in cuptor si a doua zi.Eu personal le fierb pe ochi deasupra cel putin 3 ore dupa care le bag la cuptor,cand este nevoie adaugam apa fiarta,peste ele.Cu cat fierb mai mult,cu atat sunt mai gustoase.

Pofta buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute cu carne de porc si kaizer.-0
Sarmalute cu carne de porc si kaizer.-1
Sarmalute cu carne de porc si kaizer.-2
Sarmalute cu carne de porc si kaizer.-3
Sarmalute cu carne de porc si kaizer.-4
Sarmalute cu carne de porc si kaizer.-5
Sarmalute cu carne de porc si kaizer.-6
Sarmalute cu carne de porc si kaizer.-7
Sarmalute cu carne de porc si kaizer.-8
Sarmalute cu carne de porc si kaizer.-9

COMENTARII (10)

Oana 1

17.02.2010, 21:51

Exact, Carmen! eu le gatesc la greu la baieti...si nu mananc ce nasooool!!!!

gaby_duceag 1

17.02.2010, 22:43

ce faine-s!!!

Bunica 1

18.02.2010, 06:35

Sarmale cu afumatura ? Nimic mai bun si vorba Oanei cu mamaliguta si un ardei iute ... ,dar parca alaturi mi-as dori un pahar cu vin rosu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04