Savarine cu crema de branza

de sasha in Prajituri, 25 Apr 2013 | 812 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500g faina alba
  • 1 cub drojdie
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 150 ml lapte
  • stafide

Crema de branza:

  • 1 kg urda dulce de vaci
  • 1L hulala frisca lihida
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 250 g zahar vanilat
  • 2 esente lamaie

Sirop:

  • 300 g zahar
  • 250 ml apa
  • 2 esente rom

Decor:

  • stafide
  • dulceata de visine
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu crema de branza:

Aluat:

Cernem faina, facem un cuib inmijloc, adaugam ouale,laptele, drojdia dizolvata in putin lapte,stafidele,zaharul,se framata bine, apoi se adauga si untul topit si se mai framatnta. Se lasa la crescut 1h la loc caldut. Intre timp pregatim CREMA:

Hulala se bate cu mixerul la viteza mica 3 minute,apoi la viteza mare pana se intareste frisca, apoi usor se adauga urda strecurata bine,budinca, esentele, zaharul vanilat, se mai amesteca bine apoi se da la frigider pentru 2 h.

Luam formele , le ungen cu unt si putintapetata cu faina, se ia din aluat si se pune pana la jumatatea formei, se mai lasa la crescut pentru 15 minute. Se dau la cuptor preincalzit la 160 grade pentru 20 de minute.  Cand  s-au rumenit se scot si se lasa la racit.

Se fierbe apa cu zaharul, se lasa la fiert pana se ingroasa siropul,apoi se adauga esenta de rom . Savarina se insiropeaza in mijlocul ei, se rastoarna din forma pe un platou si se taie la mijloc care adaugam crema de branza cu ajutorul formei de frisca, se orneaza orneaza cu stavide si dulceata de visine!  Se da la frigider pentru 3h. 

Savurare placuta!

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie la tempertaura camerei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

25.04.2013, 22:50

Ce bune!

Rux 1

26.04.2013, 09:40

Nu se prea vad! dar ma rog...sa zicem ca dupa ingrediente e buna tare savarina ta branzoasa!

sasha 1

26.04.2013, 10:59

Dupa cum am mai zis.. si-a bagat sotul ghearele pe acolo, facusem 20, le-am mancat si hai sa fac macar 1 pozea..si...baga decetul si lingea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S