Souffle de ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 28 Mar 2011 | 2557 vizualizari

 

Unul dintre cele mai rapide deserturi

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  •  2 galbenusuri
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 60 gr zahar
  • unt pt uns formele
  • optional: frisca, inghetata, sirop caramel.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souffle de ciocolata:

Preincalzim cuptorul. Batem albusurile spuma. Treptat adaugam zaharul si batem pana la topirea completa a cristalelor si obtinerea unei spume tari ca la bezea.

Topim ciocolata pe baie de abur, amestecand mereu. O lasam sa se racoreasca dupa care adaugam galbenusurile si doua linguri din spuma de albusuri si omogenizam. Turnam apoi amestecul peste albusurile batute si amestecam usor, usor pana la incorporarea completa.

Ungem formele cu unt. Turnam din compozitie pana la cel mult 3/4 din inaltimea lor. Punem formele intr-o tava apoi adaugam apa cat sa ajunga pana la jumatatea formelor. Bagam la cuptor la 160 grade, pt 20-25 min fara a deschide usa cuptorului.

Acum nu stiu..ori imi era mie foame:)))) de am mancat fara sa respir:)) ori chiar o fo' bun:)) Eu am papat cu frisca.

Interiorul va fi umed, moale, in timp ce pe exterior se va forma o crusta. Nu va speriati daca dupa ce bagati lingura se va lasa usor, este normal odata ce compozitia nu e coapta complet incat sa se lege toata si interiorul e umed.;)

Eu nu am forme de sufle:( (asta-mi doresc in viitorul apropiat:D ) asa ca am copt intr-un vas mai mare de ceramica si apoi am tot pus si am tot pus in farfurioara:D.Cred ca in vase micute e diferita coacerea, diametrul fiind mai mic. Chiar nu stiu...o sa fac si asa cand voi avea forme:D si va zic .

Sursa

 

TIPS-URI

1

cred ca merge si cu mai multa ciocolata, 200-300 gr. imi pare ca aduce mult cu lava de ciocolata., nici nu am recitit acea reteta, poate-i la fel :)))

2

trebuie mancata calda.eu pana am dus-o-n balcon unde e mai lumina, pana am facut pozele, s-a mai intarit mijlocul.

3

cu cat forma e mai mare, cu atat e mai greu de controlat coacerea. De aceea recomand acele mici dorme speciale:

4

http://images.surlatable.com/surlatable/images/en_US//local/products/detail/494237.jpg

5

http://3.bp.blogspot.com/_gH3Mu5gKEEY/SXY-_jj0uVI/AAAAAAAAERk/Negj4C8-M80/s320/forme-briose.jpg

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Souffle de ciocolata 95243
retete culinare - Souffle de ciocolata 95244

COMENTARII (61)

Cris2711 1

03.04.2011, 11:40

bucatarimcudiana 1

03.04.2011, 17:08

Teo 1

03.04.2011, 22:20

daca e rapid , la reaba cu noi !innebunesc de bucurie cand vad chipul acestui copil!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L