Spaghete cu scoici decorticate

de mikidaniro in Spaghete, 10 Apr 2012 | 17596 vizualizari

 

"Spaghete cu scoici decorticate" este o reteta usoara,rapida si gustoasa.Desi mie nu imi plac scoicile,fructele de mare samd simple,gatite in acest mod,cu paste,le devorez:)).

 

INGREDIENTE

  • 350g spaghete
  • 400g scoici decorticate
  • 300g rosii cubulete
  • 1 ceapa mica rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 50ml vin alb
  • 1 lingura de unt
  • 100g parmezan
  • sare,piper
  • marar deshidratat-daca aveti proaspat e si mai bun
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu scoici decorticate:

Eu am avut scoici prefierte, din pacate n-am gasit altele. Daca aveti scoici care nu sunt prefierte, inainte de a le gati, puneti un vas cu apa si sare pe foc lasati sa dea in clocot, puneti scoicile si lasati-le 1-2 min, apoi continuati sa le gatiti cum am scris mai jos..

Intr-un vas punem untul(il putem inlocui cu 2 linguri ulei de masline) si il lasam sa se topeasca. Intre timp curatam ceapa si usturoiul, pe care le taiem rondele subtiri si le adaugam peste unt. Le sotam 3-4 min., apoi adaugam scoicile decongelate si scurse bine. Lasam totul 5-7 min. pana se rumenesc un pic scoicile, apoi adaugam vinul, dam focul iute pentru a se evapora alcoolul, apoi adaugam rosiile pasate in prealabil. Adaugam 50 ml apa si lasam totul la foc mic 15min. sau pana scade sosul bine.

Intre timp punem spaghetele la fiert(puteti folosi orice tip de paste) conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cand sosul este gata,adaugam spaghetele fierte si scurse,mai lasam 1-2 min pe foc amestecand continuu. La sfarsit adaugam mararul tocat marunt.

Se servesc calde cu parmezan deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spaghete cu scoici decorticate 157008
retete culinare - Spaghete cu scoici decorticate 157009

COMENTARII (15)

adry88 1

10.04.2012, 15:55

interesant nu am incercat asa niciodata

iri_iri 1

10.04.2012, 16:12

MotanLaOale 1

10.04.2012, 20:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21