Scoici la tigaie cu usturoi si vin

de susu in Fructe de mare, 27 Iul 2015 | 4582 vizualizari

 

O minunatie, midii aromate si bune, serviti-le impreuna cu sosul ramas de la gatit. Am muncit juma de zi numai sa le curat, nu-mi place sa gasesc niciun fir de nisip asa ca....dar rezultatul a meritat, cele mai bune pe care le-am mancat

 

INGREDIENTE

  • 2 saculeti de scoici (1.5 kg cu tot cu carapace)
  • 1/2 legatura de busuioc proaspat
  • 1 legatura de patrunjel
  • cativa catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 3-4 rosii mari
  • 2 ardei iuti curatati de seminte
  • 1/3 pachet unt
  • 1 cana de vin alb sau rose
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici la tigaie cu usturoi si vin:

Scoicile cumparate trebuie sa fie majoritatea inchise si se vor gati in cel mai scurt timp, cel tarziu a doua zi. Se pun in apa rece pentru vreo 5 minute dupa care cele care s-au desfacut trebuiesc ciocanite putin si daca nu se inchid le aruncam. Se curata de acei perisori printr-o miscare de du-te vino si apoi de nisip si pamant eventual cu un burete de sarma. Nu se tin foarte mult in apa pentru ca incep sa se deschida. Se trec apoi sub un jet de apa rece si se lasa deoparte. Scoicile se gatesc intr-o tigaie mare, voluminoasa si cu capac. Punem totul de la inceput sa se caleasca, usturoiul zdrobit pentru un minut dupa care urmeaza rosiile taiate in patru si ardeiul taiat potrivit. Calim bine dupa care adaugam scoicile, untul si punem capacul. Peste inca cateva minute urmeaza vinul si mai tarziu verdeata. Am tocat marunt o parte din verdeata si restul am lasat-o frunze intregi pe care le-am aruncat-o in oala. Lasam acoperit pana se desfac timp in care amestecam in ele din cand in cand. Daca au ramas scoici inchise le scoatem pe cele desfacute si restul se mai gatesc pana sunt gata. Daca nici acum nu se deschid trebuiesc aruncate. Timpul de fierbere nu trebuie sa depaseasca 10 minute din momentul in care am adaugat scoicile. Servim cu un pahar de vin rece. Dupa gatire se tin acoperite pana la servire ca sa ramana calde. Din pacate e de munca la spalarea si pregatirea scoicilor, daca n-o faceti cum trebuie mai bine renuntati decat sa aveti scoici cu garnitura de nisip mai ales daca aveti invitati la masa. Rezultatul merita pe deplin.



Reteta de chef Catalin Scarlatescu

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici la tigaie cu usturoi si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

- Andreea - 1

28.07.2015, 11:41

Simplu si bun

mihaelar63 1

28.07.2015, 13:25

Un preparat elegant insotit de un vin alb sec sau demi-sec

Bya Ralu 1

28.07.2015, 15:05

preferatele mele,aseara am papat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de legume cu pulpe de pui
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu brocolli si taitei de orez