Risotto cu scoici

de Sim0na in Fructe de mare, 24 Mar 2013 | 2920 vizualizari

 

Barbatul meu iar a scapat la bucatarie! :))
Deci, mai pe scurt, inca o reteta facuta de el, si pozata rapid de mine :) De fructele de mare ne-am indragostit iremediabil in Danemarca. Din pacate in Romania nu ne putem satisface mereu poftele, ptr ca calitatea fructelor de mare nu-i intotdeauna corespunzatoare...
Reteta de mai jos era reteta de sambata seara, pregatita si inventata de al meu preaiubit! Reteta este delicioasa! Si nu spun asta doar ptr ca-i pregatita de el..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg scoici congelate
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • ½ lingurita curry
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute
  • ulei de masline
  • unt
  • 100 ml vin alb
  • 250 g orez cu bob lung
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu scoici:

Orezul l-am pus la fiert in apa cu putina sare, lasandu-l al-dente. Scoicile le-am spalat foarte bine in mai multe ape.


Intr-un cratita am pus la calit ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute.


Am adaugat scoicile, am pus sare, piper si fulgii de ardei, am amestecat si am pus amestecul intr-o tava pe care am dat-o la cuptorul preincalzit.


Am adaugat vinul alb si am lasat pana a scazut putin, apoi am adaugat orezul fiert. Am potrivit de sare si piper, am adaugat si curry si am mai lasat cateva minute.


O bunatate au iesit!


Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

ianculubita 1

24.03.2013, 17:24

Imi plac fructele de mare si reteta este delicioasa;felicitari sotului!!

cristeena20 1

24.03.2013, 17:32

super bun!!!!

mihaelar63 1

14.06.2013, 13:32

Place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Scoici Saint-Jacques cu orez picant