Spaghete tricolore cu ciuperci fripte

de Toamna07 in Spaghete, 3 Sep 2012 | 1868 vizualizari

 

Reteta rapida si extrem de apetisanta !:)

 

INGREDIENTE

  • 400 g spaghete tricolore din grau dur
  • 8 ciuperci mari
  • 400 g rosii cuburi
  • 1 ardei kapia copt,rosu
  • 1/2 ceapa medie
  • 6-7 catei de usturoi
  • oregano
  • sare si piper
  • boia iute afumata
  • parmezan
  • 4 linguri de ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete tricolore cu ciuperci fripte:

Prima data, incingem o tigaie si aruncam pe fundul ei  un praf de sare de mare.Punem ciupercile spalate si uscate peste sare si lasam sa se friga la foc mic.Pentru un aspect mai placut lasam piciorusul ciupercii atasat. Ciupercile fripte le feliem,usturoiul se zdrobeste,ardeiul se taie marunt si ceapa se toaca marunt.

In faza a doua,incingem uleiul de masline,calim usor ceapa si usturiul.Adaugam ciupercile,le calim si pe ele, le condimentam cu sare,piper,boia iute afumata si oregano.Turnam rosiile si ardeiul copt.Amestecam si lasam sa fiarba sosul cam 5 minute,sa mai scada putin.

Spaghetele colorate se fierb al dente(mai putin decat normal) in apa cu sare si un strop de ulei de masline.Se scurg si se trec rapid printr-un jet de apa rece.

Servim pastele in farfurii calde cu sosul grozav de ciuperci fripte si razuim parmezan.

Pofta buna!

Cel ce nu mananca ,nu stie ce pierde !:)

 

RETETA IN IMAGINI

Spaghete tricolore cu ciuperci fripte-0
Spaghete tricolore cu ciuperci fripte-1
Spaghete tricolore cu ciuperci fripte-2
Spaghete tricolore cu ciuperci fripte-3
Spaghete tricolore cu ciuperci fripte-4

COMENTARII (10)

lilik 1

03.09.2012, 23:03

Sim0na 1

04.09.2012, 10:43

Ce bine arata..

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41