Supa de morcovi cu ghimbir, chili si lapte de cocos

de Brindusa in Supe, 23 Mar 2012 | 3757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de morcovi nu prea mari, curatati
  • 1 radacina de pastarnac curatata
  • 2 cepe curatate
  • 1 bucatica de telina, curatata
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cartof curatat
  • 10 cm ghimbir, curatat
  • 250 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1/4 lingurita chimion praf
  • 1 ardei mic rosu uscat (iute), sau dupa gust
  • sare dupa gust
  • 6 l apa
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocata marunt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de morcovi cu ghimbir, chili si lapte de cocos:

Taie morcovii bucati mari si ghimbirul in felii. Pune intr-o oala mare 6l de apa si legumele (morcovi, pastarnac, ceapa, telina, usturoi, cartof, ghimbir). Lasa la fiert pana ce legumele sunt moi.

Scoate pastarnacul, cepele si telina. Cu un blender vertical paseaza foarte bine restul de legume. 

Adauga coriandrul, chimionul, ardeiul iute si sare. Blenduieste-le bine, dupa care amesteca inauntru si laptele de cocos. 

Pune oala pe foc si mai da un clocot. Adauga patrunjelul si potriveste de sare.

Supa acesta se poate manca atat calda, cat si rece. Atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult, asa ca se mai poate adauga putina apa.

 

 

COMENTARII (9)

Mutulica

Mutulica 1

25.03.2012, 06:43

Nu se poate fara lapte de cocos? Vreau sa incerc , dar as prefera un alt ingredient in locul laptelui de cocos .

Brindusa

Brindusa 1

25.03.2012, 10:51

@Mutulica: eu am vrut sa fie o supa vegetariana si de aceea l-am folosit (plus ca-mi place tare mult gustul). Dar se poate face supa si la sfarsit se pune smantana.
P.S. vrei sa incerci TU s-o faci? Parca vad ca tot pe Ina o sa cada gatitul

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 16:01

ffffffffff interesanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!