Supa de rosii cu galuste

de mirela0911 in Supe, 15 Ian 2012 | 1917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 500ml bulion
  • 1.5l apa
  • sare dupa gust
  • 1 lg rasa zahar
  • 2 oua
  • gris cat cuprinde
  • frunze de telina
  • patrunjel verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Se curata legumele si se pun la fiert in apa. Dupa ce s-au fiert, se scot si se lasa la racit. In apa se pune bulionul si se lasa sa dea cateva clocote. 

Legumele (in afara ce ceapa) se dau prin blender si se adauga peste supa. Se mai lasa sa dea impreuna cateva clocote adaugandu-se sarea dupa gust si zaharul.

Separat se prepara galustele. Se bat ouale bine, se pune sare dupa gust si grisul pana obtinem o compozitie nici foarte groasa  dar nici foarte moale. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare iar cand aceasta clocoteste se ia cu lingura din compozitia pt. galuste si se pun in apa. Se lasa sa fiarba pana cand sunt facute si in mijloc. Se iau cu spumiera si se adauga in supa de rosii. 

Se mai lasa in clot de vreo 2-3 ori dupa care se ia de pe foc, se pun frunzele de telina si se acopera. In momentul servirii se asezoneaza cu patrunjel. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de rosii cu galuste-0
Supa de rosii cu galuste-1
Supa de rosii cu galuste-2

COMENTARII (28)

mihaelar63

mihaelar63 1

21.01.2012, 02:23

Este atat de buna ,incat o prepar si o consum cu placere fie iarna , fie vara
De vreo 3 zile ma gandesc sa o prepar !

mirela0911

mirela0911 1

23.01.2012, 19:22

mamaie asa este

mirela0911

mirela0911 1

23.01.2012, 19:23

Mihaela chiar ca e tare buna, nu stiu de ce o prepar destul de rar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01