Supa suedeza de peste

de Cristi Roman in Supe, 7 Aug 2013 | 6245 vizualizari

 

Prima oara am mancat aceasta supa pe o insula a Stockholm-ului, capitala Suediei, in vara tarzie a lui 2011. Este o supa simplu de facut si prietenoasa la gust,nu are o aroma impovaratoare de peste.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame bucati peste fara os;
  • 1,5 litri de supa clara de peste (merge si de legume);
  • 100 ml smantana lichida;
  • 200 ml vin alb demisec;
  • o ceapa tocata marunt;
  • trei catei de usturoi tocati marunt;
  • doua rosii coapte, tocate marunt;
  • un morcov taiat feliute subtiri;
  • cateva firisoare de sofran – daca nu aveti atunci 1/2 lingurita de turmeric;
  • putin ulei de masline sau de gatit;
  • sare/piper;
  • cativa fulgi de chilli (nu sunt musai).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa suedeza de peste:

- prima oara se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt, impreuna cu sofranul sau turmericul dar si fulgii de chilli (eu am pus din ambele);

- in paralel, in oala in care se va prepara supa, am pus la dezghetat supa de legume pe care o aveam congelata. Daca aveti supa de peste cu atat mai bine  – daca va doriti un gust mai intens de peste;

- dupa ce usturoiul si ceapa se blenduiesc bine cu condimentele, ingalbenindu-se, se adauga si morcovii taiati rondele subtiri si se amesteca bine;

- cand supa incepe sa fiarba se varsa in ea amestecul din tigaie; in acelasi timp se pun si cele doua rosii tocate marunt;

- tot acum se toarna si paharul de vin alb;

- dupa 10 minute de fiert, se da focul mai mic si se adauga smantana lichida;

- tot acum se pun bucatile de peste – in acest moment supa nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa fie fierbinte, sa se vada cum ies aburi din ea;

- pestele ar trebui sa fie gatit astfel in maximum 10 minute, moment in care inchideti focul si dati la o parte oala (daca folositi un aragaz cu inductie, cum am eu).

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Serviti supa cu marar proaspat presarat pe deasupra (mai mult sau mai putin, depinde de cat de mult iubiti aceasta verdeata). Deasemenea, va recomand sa aveti la indemana un mic mujdei de usturoi din care sa va puneti cate putin in supa. Daca mancati si paine in general, la supe/ciorbe, atunci cel mai bine merg cateva felii de paine prajita frecate cu unt si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa suedeza de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Cristi Roman 1

09.08.2013, 21:07

mihaelar63 1

14.08.2013, 01:09

Precis o ,,execut ''

kukibella 1

07.09.2013, 13:25

perfecta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac cu praz