Tarta Bolognese

de BuburuzaBubu in Mancaruri cu carne, 19 Iun 2012 | 3548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 faina
  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 3- linguri de apa rece
  • 1 ceapa
  • 100 gr morcovi
  • 150 gr praz
  • 400 gr carne tocata ,porc& vita
  • 350 ml suc de rosii
  • 2 fire patrunjel
  • 1 fir de cimbru plus 1 oregano
  • 100 ml lapte
  • 100 gr branza de oaie
  • 50 gr cascaval ras
  • sare,piper si un praf de nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Bolognese:

Prima data preparam sucul de rosii: punem intr-un bol sucul de rosii, tocam marunt patrunjel, cimbru si oregano si adaugam peste suc, condimentam cu sare si piper. Mixam cu un mixer vertical pentru 1 minut.

Tocam marunt ceapa, morcovii si prazul rondele. Intr-o tigaie cu peretii inalti punem 2 linguri de ulei si prajim carnea pentru 4 minute, adaugam ceapa si morcovii, se mai caleste inca 2-3 minute. Adaugam sucul de rosii si prazul, se lasa la fiert (foc mediu) pentru 5 minute.

Condimentam cu sare si piper si se lasa la racit.

Intre timp framantam aluatul din: faina, un ou, un praf de sare, apa si unt. Facem o bila din aluat si o invelim in folie alimentara, o tinem in frigider 30 minute.

Se unge o forma de tort detasabila( 26 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt. Aluatul se roleaza pe blatul de lucru unde am pus putina faina. Se îmbraca forma cu foaia de aluat si se înteapa cu o furculita din loc in loc. Restul de oua se bat bine cu un praf de sare si muscat, adaugam laptele si amestecam bine.

Intr-un castron pasam branza de oaie cu o furculita si o punem in tigaie peste carne. Punem compozitia din tigaie in forma si adaugam masa de lapte. Presaram cu cascaval si bagam tarta in cuptorul incalzit la 200 C pentru 30-40 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta Bolognese-0
Tarta Bolognese-1
Tarta Bolognese-2
Tarta Bolognese-3

COMENTARII (13)

mamaieelena

mamaieelena 1

19.06.2012, 21:25

zaharia_mihaela2005

zaharia_mihaela2005 1

20.06.2012, 00:43

Ce bine arata

deliciousflavours

deliciousflavours 1

20.06.2012, 08:58

foarte faina ti-a iesit tarta si cu asa ingrediente sunt convinsa ca este tare gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!