Tarta cu afine si bezea

de T I M E A in Dulciuri, 31 Aug 2014 | 16457 vizualizari

 

Stiu ca nu va suparati ca vin din nou cu o reteta de tarta pentru ca stiti cat de mult imi plac tartele cu fructe si sunt prea multe combinatii, care mai de care mai gustoase, pentru a le putea epuiza vreodata :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 120 gr unt nesarat
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 220 gr faina
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 2 linguri gem de afine
  • 70 gr piscoturi
  • 250 gr afine
  • Bezea
  • 3 albusuri de ou
  • 70 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru uns tava putin unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine si bezea:

Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox 30 de minute.

Intindem aluatul sub forma rotunda pe masa de lucru tapetata cu faina.

Asezam foaia de aluat intr-o forma rotunda de 26 cm, unsa cu unt. Intepam din loc in loc (puteti pune foaia de copt peste aluat si cateva boabe de fasole si asa sa puneti tava la cuptor, eu nu am facut asa) si dam tava la cuptorul incalzit la 170 de grade timp de 20-25 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin ungem aluatul copt cu gem de afine.

Peste gem punem piscoturile zdrobite, iar peste piscoturi punem afinele.

Separat intr-un bol mixam albusurile spuma apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam aprox 3 minute.

Spuma obtinuta o punem peste afine cu o lingura sau cu un pos.

Cuptorul  nu l-am oprit de cand am scos blatul dar am lasat usa deschisa. 

Dam tava din nou la cuptor aprox 3 minute cu usa inchisa si apoi aprox 7 minute cu usa intredeschisa. Aici depinde si de cuptorul fiecaruia. Bezeaua de deasupra trebuie sa capete o usoara nuanta maronie, insa atentie sa nu o lasati prea mult sa se arda.

Scoatem tarta din cuptor si dupa ce s-a racit se poate felia si servi.

Se pastreaza la frigider! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

ralu_ca 1

02.09.2014, 07:47

minunata

RuxyRux 1

02.09.2014, 17:59

Arata superb! Tocmai savurez o tarta cu gem de prune, prune si rom...pe care o adooor... altfel as fi poftit la minunatia ta!

T I M E A 1

02.09.2014, 21:18

Rux si eu ador tartele cu prune mai mult decat cu fructe de padure ) deci eu poftesc la a ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde