Tarta cu mere

de reisnaor_2006 in Prajituri, 22 Noi 2015 | 1825 vizualizari

 

Super pufoasa si delicioasa ,numa buna de pus la musafiri pe masa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 lg de faina
  • 6 lg de zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 5 mere portivite
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

            Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 6 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 4 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.

            Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.

            Merele le curatam si le taiem feliute subtiri pe care le incorporam in aluatul rezultat.Compozitia se toarta intr-o forma de tarta de yena si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

            Cand tarta este gata o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar pudra.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Umplutura tartei se poate face cu orice fructe dorim.

2

Daca doriti fiecare felie de tarta se poate servi cu frisca proaspata sau cu dulceata deasupra.

3

Feliile de mere ca sa nu se lase la fundul vasului le puteti pudra cu putina faina inainte de a le incorpora in compozitie.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere-0
Tarta cu mere-1
Tarta cu mere-2
Tarta cu mere-3
Tarta cu mere-4
Tarta cu mere-5

COMENTARII (26)

anca_rm

anca_rm 1

23.11.2015, 15:05

o pufosenie buna

mihaelar63

mihaelar63 1

30.11.2015, 22:59

Mi-e pofta . In special de tarta cu mere

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

08.12.2015, 13:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!