Tarta de ciocolata cu frisca

de Rux in Prajituri, 3 Sep 2014 | 1822 vizualizari

 

Una dintre cele mai fine si mai delicioase tarte gustate de mine vreodata si cred ca stiti ca sunt o mare mare iubitoare de ciocolata...asa prin definitie :))))) ! Crema de ciocolata este incredibila...o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 350 gr faina
  • 3 linguri lapte rece
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom

Crema de ciocolata:

  • 300 ml frisca lichida neindulcita( din smantana)
  • 100 gr zahar
  • 180 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri pline de nutella
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 150 gr unt
  • 1 pahar de frisca proaspata( batuta)

frisca pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata cu frisca:

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele pana obtinem aluatul pe care il vom infaina usor cand este gata( untul e de preferat rece si taiat felii). Se imparte in doua si se da la rece pentru 30 de minute.( din aceasta cantitate ies doua blaturi( eu am umplut unul cu gem de prune) sau se poate pastra la rece.

Facem crema: Punem pe foc mic frisca lichida  intr-un vas larg, o infierbantam usor( fara sa o fierbem) si topim ciocolata in ea. Tragem vasul de pe foc si adaugam nutella, amestecam bine, apoi punem untul rece taiat felii. Amestecam pana se topeste si este bine incorporat in crema, Punem in crema vanilia si esenta de rom, apoi lasam sa se raceasca bine. Cand este rece( eu am pus-o la frigider), o mixam 7 minute sau pana devine foarte pufoasa. Este timpul sa adaugam frisca si sa mai amestecam usor inca putin. Crema o punem la rece.

Scoatem aluatul si-l intindem cu sucitorul pe o foaie de copt( asa am procedat eu) cu o folie deasupra( sa va fie mai usor).

Am pus blatul in tava de tarta si l-am copt la 200 de grade pana s-a rumenit( atentie sa nu-l tineti prea mult pentru ca se usuca si se arde). Daca cuptorul e prea tare il puteti acoperi cu o foaie de copt.

Cand este gata scoatem blatul si-l racim apoi il mutam usor pe platou.( daca scoateti blatul cald din tava se va rupe).

Umplem blatul cu crema si decoram cu frisca( sau nu) si cu sos de ciocolata.

Ar fi ideal sa o lasati cateva ore bune la rece :) insa sincer nu stiu daca o sa  rezistati :))))

 

TIPS-URI

1

Crema este foarte foarte buna si pentru torturi

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta de ciocolata cu frisca 340110
retete culinare - Tarta de ciocolata cu frisca 340111
retete culinare - Tarta de ciocolata cu frisca 340112
retete culinare - Tarta de ciocolata cu frisca 340113
retete culinare - Tarta de ciocolata cu frisca 340114
retete culinare - Tarta de ciocolata cu frisca 340115
retete culinare - Tarta de ciocolata cu frisca 340116
retete culinare - Tarta de ciocolata cu frisca 340117
retete culinare - Tarta de ciocolata cu frisca 340118
retete culinare - Tarta de ciocolata cu frisca 340119
retete culinare - Tarta de ciocolata cu frisca 340120
retete culinare - Tarta de ciocolata cu frisca 340121

COMENTARII (68)

Rux 1

08.09.2014, 17:48

Multumesc scumpa mea Andreea! Chiar a fost minunat de delicioasa!

Raluca57 1

23.09.2014, 13:32

Mi-a iesit o bunatate. La crema am uitat sa pun zaharul (la "preparare" nu apare), dar mi-a placut asa, este mult mai buna fara zahar. M-am speriat ca este cam moale, dar s-a intarit in frigider. Frisca n-am avut pt ornat, dar am improvizat un jeleu rapid din zmeura si afine si amidon. Chiar o bunatate!!!

Rux 1

23.09.2014, 15:06

Draga mea Raluca, nici nu stii ce bucurie mi-ai facut ca ai probat reteta si mai ales ca ti-a placut! Cu adevarat crema e minunata! Iti multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55