Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si carnati

de mihaelar63 in Porc, 26 Ian 2010 | 7835 vizualizari

 

e anotimpul carnatilor de casa ,pai cum sa nu-i folosim !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carnat afumat
  • 300 gr carnat proaspat
  • 300 gr carne porc
  • 500 gr champignon
  • 200 gr ciuperci amestec
  • 1 cutie champignon taiate
  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • sare
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si carnati:

  1. ceapa se curata si se taie cuburi .
  2. ciupercile se spala si se taie felii .
  3. carnatii si carnea se portioneaza .
  4. se prajeste usor carnatii si carnea in ulei  , se adauga ceapa ,apoi ciupercile .
  5. se presara faina alba , se amesteca usor , 1 minut si se pune laptele .
  6. se fierb impreuna cam 20 minute .
  7. se presara verdeata si se serveste cu mamaliguta .
 

TIPS-URI

1

carnatii contin sare , daca mai trebuie puneti la sfarsit sare .

2

din cand in cand amestecati sa nu se prinda , daca e necesar puneti putina lapte pt . a se dilua sosul .

3

merge bine si cu paste fainoase .

RETETA IN IMAGINI

Tocanita ardeleneasca  cu ciuperci si carnati-0
Tocanita ardeleneasca  cu ciuperci si carnati-1
Tocanita ardeleneasca  cu ciuperci si carnati-2
Tocanita ardeleneasca  cu ciuperci si carnati-3
Tocanita ardeleneasca  cu ciuperci si carnati-4
Tocanita ardeleneasca  cu ciuperci si carnati-5

COMENTARII (8)

mihaelar63

mihaelar63 1

27.01.2010, 00:16

adinacarla te iau de suflet , eu fac supe si tu dulciuri , ce zici ?

Bunica

Bunica 1

27.01.2010, 15:51

La voi se aduc carnatii in loc de flori ?

mihaelar63

mihaelar63 1

27.01.2010, 16:16

cand se taie porcul se duce la rude sau apropiati ,, proaspata '' adica , sorici , ureche [ daca este ], cartabos , carnat , carne si sangerete cine face . regula nescrisa e sa-i platesti cu aceiasi moneda .de exemplu Andrei a fost la revelion la un coleg la tara ,bineinteles ca i-am pus in traista [ straita ],acum a venit Ionut la noi nu cu mana goala ci cu carnat afumat uscat , vin si jinars de prune .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!