Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si carnati

de mihaelar63 in Porc, 26 Ian 2010 | 7642 vizualizari

 

e anotimpul carnatilor de casa ,pai cum sa nu-i folosim !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carnat afumat
  • 300 gr carnat proaspat
  • 300 gr carne porc
  • 500 gr champignon
  • 200 gr ciuperci amestec
  • 1 cutie champignon taiate
  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • sare
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si carnati:


  1. ceapa se curata si se taie cuburi .

  2. ciupercile se spala si se taie felii .

  3. carnatii si carnea se portioneaza .

  4. se prajeste usor carnatii si carnea in ulei , se adauga ceapa ,apoi ciupercile .

  5. se presara faina alba , se amesteca usor , 1 minut si se pune laptele .

  6. se fierb impreuna cam 20 minute .

  7. se presara verdeata si se serveste cu mamaliguta .

 

TIPS-URI

1

carnatii contin sare , daca mai trebuie puneti la sfarsit sare .

2

din cand in cand amestecati sa nu se prinda , daca e necesar puneti putina lapte pt . a se dilua sosul .

3

merge bine si cu paste fainoase .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita ardeleneasca  cu ciuperci si carnati 14902
retete culinare - Tocanita ardeleneasca  cu ciuperci si carnati 14903
retete culinare - Tocanita ardeleneasca  cu ciuperci si carnati 14904
retete culinare - Tocanita ardeleneasca  cu ciuperci si carnati 14905
retete culinare - Tocanita ardeleneasca  cu ciuperci si carnati 14906
retete culinare - Tocanita ardeleneasca  cu ciuperci si carnati 14907

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

27.01.2010, 00:16

adinacarla te iau de suflet , eu fac supe si tu dulciuri , ce zici ?

Bunica 1

27.01.2010, 15:51

La voi se aduc carnatii in loc de flori ?

mihaelar63 1

27.01.2010, 16:16

cand se taie porcul se duce la rude sau apropiati ,, proaspata '' adica , sorici , ureche [ daca este ], cartabos , carnat , carne si sangerete cine face . regula nescrisa e sa-i platesti cu aceiasi moneda .de exemplu Andrei a fost la revelion la un coleg la tara ,bineinteles ca i-am pus in traista [ straita ],acum a venit Ionut la noi nu cu mana goala ci cu carnat afumat uscat , vin si jinars de prune .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!