Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si carnati

de mihaelar63 in Porc, 26 Ian 2010 | 13289 vizualizari

 

e anotimpul carnatilor de casa ,pai cum sa nu-i folosim !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carnat afumat
  • 300 gr carnat proaspat
  • 300 gr carne porc
  • 500 gr champignon
  • 200 gr ciuperci amestec
  • 1 cutie champignon taiate
  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • sare
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si carnati:

  1. ceapa se curata si se taie cuburi .
  2. ciupercile se spala si se taie felii .
  3. carnatii si carnea se portioneaza .
  4. se prajeste usor carnatii si carnea in ulei  , se adauga ceapa ,apoi ciupercile .
  5. se presara faina alba , se amesteca usor , 1 minut si se pune laptele .
  6. se fierb impreuna cam 20 minute .
  7. se presara verdeata si se serveste cu mamaliguta .

TIPS-URI

1

carnatii contin sare , daca mai trebuie puneti la sfarsit sare .

2

din cand in cand amestecati sa nu se prinda , daca e necesar puneti putina lapte pt . a se dilua sosul .

3

merge bine si cu paste fainoase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

27.01.2010, 00:16

adinacarla te iau de suflet , eu fac supe si tu dulciuri , ce zici ?

Bunica 1

27.01.2010, 15:51

La voi se aduc carnatii in loc de flori ?

mihaelar63 1

27.01.2010, 16:16

cand se taie porcul se duce la rude sau apropiati ,, proaspata '' adica , sorici , ureche [ daca este ], cartabos , carnat , carne si sangerete cine face . regula nescrisa e sa-i platesti cu aceiasi moneda .de exemplu Andrei a fost la revelion la un coleg la tara ,bineinteles ca i-am pus in traista [ straita ],acum a venit Ionut la noi nu cu mana goala ci cu carnat afumat uscat , vin si jinars de prune .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii cu carne de la garnita